Diari La Veu del País Valencià
Interior destitueix un comandament policial que va convidar Cotino a la presentació d’un llibre

El Ministeri de l’Interior ha destituït el sotsdirector del Gabinet Tècnic de la Policia, José Manuel Pérez Pérez, per haver convidat a la presentació d’un llibre al complex policial de Canillas l’exdirector del cos Juan Cotino, imputat per delictes greus.

Segons informa la Direcció General de la Policia, ha sigut el màxim responsable del cos, Francisco Pardo Piqueras, qui ha proposat el cessament. Un cessament que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha acceptat.

La proposta “obeeix a una pèrdua de confiança en el sotsdirector general del Gabinet Tècnic per cursar, en el seu nom i sense el seu coneixement, invitacions per a la presentació del llibre Ética Policial y Ciudadanía, a la qual va assistir Juan Cotino, exdirector general de la Policia, imputat per delictes greus”, subratlla el comunicat. Per a la direcció, la presència de Cotino en l’acte d’aquest dimarts “perjudica la imatge, el bon nom i la trajectòria del Cos Nacional de Policia”.

Segons publica eldiario.es, que inclou una foto de la taula de la presentació del llibre en la qual està assegut Cotino, l’acte estava organitzat per la Fundació Policia Espanyola i Cotino –qui també va ser vicepresident del Consell i president de les Corts– va ser convidat com a patró d’eixa institució.

L’autor del llibre és Jose Vicente Herrera, assessor executiu de Cotino durant els huit anys que va ser director de la Policia, subdelegat del govern espanyol a València en dues ocasions i excap de la Policia Local de València.

Cotino va ser cridat a declarar davant la Guàrdia Civil en l’anomenat cas Erial, que investiga la Unitat Central Operativa (UCO) de l’institut armat i pel qual van ser detinguts l’exministre Eduardo Zaplana i altres sis persones acusades de suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

Pel que fa a Pérez Pérez, estava previst que es jubilara en “qüestió de dies”, segons han confirmat fonts policials a Europa Press. Així, la decisió de destituir Pérez arriba només uns dies abans que l’alt comandament es jubilara. Pérez va ser designat el passat mes d’agost per a aquest càrrec, en el marc dels nomenaments de Grande-Marlaska en la Policia i la Guàrdia Civil.

Comparteix

Icona de pantalla completa