Diari La Veu del País Valencià
El Servef es transforma en Labora per a recuperar la confiança de la societat

Un dels objectius que la Conselleria d’Economia es va marcar al seminari de Vinaròs i Benicarló va ser el de pegar-li la volta al servei d’ocupació. El Servef, marca que porta 19 anys en funcionament, havia perdut la confiança de la societat valenciana i era el servei d’intermediació que menys actuava de l’estat espanyol. Ara, amb el nou nom, Labora, i la nova imatge corporativa, el Consell vol millorar el servei que ofereix i fer-lo més proper.

Per a aconseguir-ho, el govern del Botànic es va plantejar “pegar-li la volta com un calcetí” al Servef perquè recuperara la confiança de la societat. Després d’un procés de participació ciutadana, en el qual 1.600 persones i 104 empreses van expressar la seua opinió sobre el Servef, Ocupació ha renovat la imatge i la marca de l’entitat per a adaptar-la a les necessitats de la societat i les empreses.

D’aquesta manera el Servef passa a dir-se Labora, un programa més humà, més eficient i més transparent que aproparà el servei d’ocupació a la ciutadania. Així ho ha explicat el secretari autonòmic d’ocupació, Enric Nomdedéu en la posada de llarg del nou servei d’ocupació, a la qual també han assistit el conseller d’economia, Rafael Climent; el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

Tal com ha avançat el conseller Climent, el canvi principal, a més del nom, és una nova web més senzilla i intuïtiva i la modernització de les oficines. La primera d’elles, que ja portarà el nom de Labora, s’inaugurarà la setmana que ve a Dénia. El conseller ha assenyalat que el canvi “no és un fet merament estètic” sinó que el que es pretén és crear un servei més amable i més proper.

Nomdedéu ha apuntat que tots els participants en el procés participatiu van remarcar que el Servef era una entitat freda que no generava confiança i, per això, amb els nous centres “es vol deixar de ser una oficina sinistra i passar a ser un espai d’oportunitats”. Així, el secretari autonòmic d’ocupació ha destacat, com també ho ha fet Oltra, que laborar vol dir “treballar prolongadament per a aconseguir una cosa” i ha destacat que això és el que s’ha fet des d’Economia per a fer que el Servef siga una eina realment útil. “El que volem és que no calga resar a Déu per a aconseguir feina i que siga suficient demanar-li-la a Nomdedéu”, ha bromejat el secretari autonòmic.

En aquest sentit, Climent ha destacat que en 2015, abans de l’arribada del Botànic a les institucions, el Servef mediava en l’1,7% de les contractacions laborals al País Valencià i que, ara, aquesta xifra ha augmentat fins al 2,4% quan la mitjana de l’Estat es queda en el 2%. Tots els càrrecs polítics presents han destacat com, amb el govern del PPCV, el Servef estava infrautilitzat i fins i tot va ser sancionat per Europa per no utilitzar els diners destinats al Fons de Garantia Juvenil i, en canvi, ara ha sigut fins i tot premiat.

És per això que la vicepresidenta ha assegurat que el canvi de nom “no és com abans que quan es volia dissimular alguna cosa, se li canviava el nom i la imatge corporativa”. Per la seua banda, el president de la Generalitat ha felicitat el servei d’Ocupació i ha celebrat que la legislatura acabarà amb deu punts menys d’atur que en 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa