Diari La Veu del País Valencià
La DGT regularà l’ús de patinets elèctrics i ‘segways’ en el reglament de vehicles

La Direcció General de Trànsit (DGT) regularà l’ús de vehicles de mobilitat urbana (VMU) en la Llei de Trànsit davant la proliferació a les ciutats de noves formes de transport, com ara els patinets elèctrics i els ‘segways’.

Segons confirmen fonts de l’organisme a Europa Press, són els ajuntaments els que estan demanant a Trànsit aquesta regulació, en la qual ja està treballant, i que inclouria una ordre de classificació d’aquestos vehicles i una cobertura jurídica, entre altres qüestions.

Es tractaria, doncs, d’elaborar una normativa bàsica de comportaments –que recolliria el reglament de vehicles– perquè els ajuntaments l’adapten a les seues ciutats. Aquestes institucions seran les que després desenvoluparan accions concretes per a regular els VMU, a partir de la normativa que establisca la DGT.

Fins al moment, els consistoris es prenien com a base una instrucció de la DGT (16/V-124) de 2016 que simplement ofereix indicacions sobre aquest tipus de vehicles urbans. Segons fonts de Trànsit, la normativa que arreplegaria el reglament de vehicles aniria en línia d’aquesta instrucció, encara que amb alguns canvis.

El director general de trànsit, Pere Navarro, celebra les accions que es duen a terme als ajuntaments, entre els quals ha posat com a exemple Barcelona, Madrid, Bilbao, València o Còrdova, però ha lamentat que l’estat espanyol no compte amb una llei per a regular la mobilitat. “A Espanya som bons en transport públic, infraestructures, indústria de l’automòbil, tecnologia i seguretat viària però no som un referent en mobilitat”, ha apuntat aquest dimecres en la inauguració d’una jornada organitzada a Madrid per part de la Fundación Pons i de Conama, en la qual s’ha parlat sobre mobilitat al sector empresarial.

Comparteix

Icona de pantalla completa