Diari La Veu del País Valencià
Més de 60 municipis de la demarcació de Castelló suspenen les classes per culpa de les pluges

Més de 60 municipis de la demarcació de Castelló van decidir aquest dijous, 18 d’octubre, suspendre les classes i mantindre, en molts casos, les escoles tancades també divendres en previsió que es produïsquen fortes precipitacions. Està previst que fins dilluns, 22 d’octubre, els centres educatius no tornen a la normalitat.

Acollir els fills dels pares que treballen al Consistori

Davant la suspensió massiva de classes, l’Ajuntament de Castelló de la Plana va decidir dijous ‘reconvertir’ el Saló de Plens en una improvisada ludoteca per als fills dels empleats municipals que no podran assistir aquest divendres als centres educatius per la situació de preemergència a causa de les fortes pluges.

“En situacions extraordinàries com aquesta cal respondre amb els mitjans que estiguen a la nostra disposició”, va apuntar l’alcaldessa, Amparo Marco, qui va destacar que el tancament dels centres d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat “genera problemes familiars que podem alleujar des dels centres de treball”.

La Universitat Jaume I, a Castelló de la Plana, també va patir els efectes del temporal i aquest dijous des de les 15.00 hores va suspendre les classes, que continuen cancel·lades aquest divendres, com també ho estan a la Universitat de València. La pluja també va obligar a suspendre activitats extracurriculars entre les quals s’inclouen els actes de graduació de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques i de la Facultat de Ciències de la Salut així com les activitats programades per la Setmana de Benvinguda.

D’altra banda, l’Associació Provincial de Familiars de Persones amb la malaltia d’Alzhèimer i altres demències (AFA) de Castelló va decidir, per seguretat, tancar la vesprada de dijous i durant tot el divendres totes les seues unitats de respir i centres de dia situats en diverses localitats de la demarcació. En concret, romandran tancats els centres de la Vall d’Uixó, Nules, Betxí, Les Alqueries (la Plana Baixa), Vila-real, Almassora, Onda, l’Alcora, Castelló de la Plana, Grau de Castelló, Orpesa (la Plana Alta), Torreblanca i Vinaròs.

Les oficines de l’entitat estaran obertes per a atendre dubtes i urgències així com el telèfon 96 424 20 80, segons va informar l’associació en un comunicat. AFA Castelló espera reobrir les portes dels seus centres amb normalitat dilluns que ve.

El port de Castelló, paralitzat

També a Castelló de la Plana, l’Autoritat Portuària va declarar dijous el port en condició ‘Charlie’, és a dir, que es va paralitzar tota l’activitat. La decisió es va prendre a les 16.30h a proposta del Pràctic de guàrdia i d’acord amb els criteris establits per la Capitania Marítima.

Reallotjaments preventius a Borriana

A Borriana (la Plana Baixa), la Policia Local, la Guàrdia Civil i els bombers van començar a realitzar els primers reallotjaments preventius des de la zona de Sant Gregori per a evitar danys personals per possibles inundacions durant la vesprada i la nit de dijous, segons va explicar l’Ajuntament en un comunicat.

Les persones afectades van ser traslladades per prevenció al poliesportiu de Sant Blai de Borriana, on l’assamblea local de la Creu Roja ja havia habilitat tot el dispositiu necessari per a la seua acollida.

Comparteix

Icona de pantalla completa