Diari La Veu del País Valencià
El PPCV acusa el Botànic de polititzar la justícia i vota en blanc la proposta per a ocupar la vacant del TSJ

La designació d’una terna per a cobrir la plaça vacant de la Sala Civil i Penal –l’encarregada de jutjar els aforats– del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ) ha sigut un dels punts del ple d’aquest dijous a les Corts que més rebombori ha generat entre els parlamentaris.

La terna proposada pel Botànic està composta per la magistrada Clara Bayarri, el fiscal anticorrupció Vicente Torres i el fiscal José Antonio Núñez. Però, minuts abans d’iniciar la votació, la líder del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat la paraula al president de les Corts, Enric Morera: “Nosaltres votarem en blanc perquè se’ns ha negat presentar la nostra proposta”.

Arran d’aquestes declaracions, alguns diputats del Botànic s’han posat de peu i li han demanat a Morera també poder intervindre. “Vosaltres sempre vos heu oposat al magistrats proposats per altres grups”, ha sentenciat el síndic del PSPV, Manolo Mata. Aquestes paraules han arribat com una bomba entre els escons populars, alguns dels quals, com ara Alfredo Castelló, ha exclamat en diverses ocasions: “Això és mentida!”. Mentre Morera demanava calma, Bonig també ha començat a dir: “Voleu polititzar la justícia”.

Tot seguit, la votació s’ha produït de manera calmada i la terna proposada pels partits d’esquerra ha eixit aprovada i serà la que finalment s’envie a l’Alt Tribunal perquè dels tres candidats se’n trie un per a ocupar la plaça de la Sala Civil i Penal.

Comparteix

Icona de pantalla completa