Diari La Veu del País Valencià
Consum engega el III Pla d’Igualtat, que reduirà la bretxa salarial entre homes i dones un 20%

Consum ha posat en marxa el seu III Pla d’Igualtat 2018-2022, amb el qual es compromet a reduir un 20% la bretxa salarial entre dones i homes en els pròxims 5 anys. La bretxa salarial, que es calcula amb una mitjana global entre el salari de dones i homes, es deu al fet que les dones han accedit de forma més recent a llocs de responsabilitat. Actualment, les dones ja suposen el 60% de la direcció dels supermercats i el 30% dels llocs executius. Amb aquest Pla, l’objectiu de la Cooperativa és continuar millorant la presència de les dones en llocs de responsabilitat a través d’un nou model de pla de carrera. A més, es preveu aplicar una millora retributiva al personal operatiu, que també contribuirà a reduir la bretxa.

D’aquesta forma, la Cooperativa posa de manifest la seua implicació amb la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Dels 14.400 treballadors amb els quals la Cooperativa va tancar 2017, el 72,4% són dones, amb una mitjana de 39 anys.

A través d’aquest III Pla d’Igualtat, Consum assegura que tots els processos de selecció i promoció compten amb dones candidates que complisquen el perfil que se sol·licita. També formar al 100% la cadena de comandament per a sensibilitzar en igualtat d’oportunitats i perspectiva de gènere. Així mateix, la Cooperativa té el compromís de sumar, almenys, una mesura més de conciliació a l’any, promoure l’accés d’homes a llocs de treball culturalment associats a les dones i afavorir l’accés a l’ús de persones amb discapacitat.

Igualtat en els òrgans de govern

En el Consell Rector (equiparable al Consell d’Administració d’una societat mercantil) la representació de les dones aconsegueix el 67% i en el Comité Social (equiparable al Comité d’Empresa), format per 16 membres, la meitat són dones, entre elles, la presidenta. Consum, com a empresa d’economia social, busca facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral dels seus treballadors posant les persones per davant de qualsevol altre interés per a millorar la qualitat de vida de les mateixes i d’aquelles que les envolten.

Segons ha explicat l’empresa en un comunicat, els treballadors de Consum consideren la igualtat i la conciliació el tercer factor que més influeix en l’increment de la seua satisfacció i motivació laboral, amb una nota mitjana de 7,75 sobre 10, només per davall de la retribució i la seguretat en l’ocupació i futur, segons l’última enquesta de Clima Laboral realitzada en 2018. En aquesta enquesta han participat 12.714 persones, la qual cosa representa el 97,4% de la plantilla total de Consum.

Comparteix

Icona de pantalla completa