Diari La Veu del País Valencià
La jutgessa rebutja la petició de Camps de citar Garzón com a testimoni en el cas de la Fórmula 1

La titular del Jutjat d’Instrucció número 17 de València, que investiga les adjudicacions en la construcció del circuit urbà de Fórmula 1, ha rebutjat citar com a testimoni l’exjutge Baltasar Garzón, tal com havia demanat l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, en considerar que el seu testimoni no influirà en la investigació.

Per aquest motiu, la representació legal de l’expresident Camps, que havia formulat eixa sol·licitud davant la instructora, ha anunciat la pròxima presentació d’un recurs bé en reforma, davant la mateixa instructora, bé apel·lació, davant l’Audiència Provincial.

Camps va fer aquesta petició arran d’unes declaracions judicials de Pablo Crespo –un dels líders de la trama Gürtel condemnat de moment a 37 anys i mig de presó–, en les quals atribuïa a l’exjutge la relació i coordinació dels advocats de Ricardo Costa i Álvaro Pérez ‘el Bigotes’.

El Jutjat investiga, en un sumari declarat secret, possibles irregularitats en les adjudicacions realitzades en 2007 i 2008 per part del Gestor de Transports i Ports (GTP), empresa pública de la Generalitat, per a les obres del circuit urbà que va acollir cinc grans premis de Fórmula 1 entre 2008 i 2012. Aquesta causa és una de les quatre actualment obertes en jutjats de València en les quals s’analitzen diversos aspectes de l’organització d’aquest esdeveniment esportiu.

En el marc de la causa oberta en Instrucció 17, aquest dijous han declarat com a investigats el propietari d’una empresa de seguretat, el representant legal de la mercantil Elecnor i un enginyer de Typsa, empreses que van intervindre en la construcció i instal·lacions necessàries en el circuit urbà. En les seues declaracions no han admés conéixer possibles irregularitats en el procés administratiu previ a l’adjudicació de contractes, que, segons el seu testimoni, es va realitzar amb normalitat.

També s’ha conegut aquest dijous que, en aquesta mateixa causa, el lletrat d’Àlvaro Pérez ha sol·licitat a la jutgessa que es declare nul·la la declaració com a testimoni del seu defensat i que s’acorde una nova compareixença via videoconferència i amb la seua presència, ja que no va poder estar present en la primera. Aquest fet, segons el parer del lletrat, afecta el seu dret de defensa en altres causes del cas Gürtel que té pendents.

La jutgessa García Mingo ha tornat a reclamar al Jutjat Central d’Instrucció número 5 de Madrid el “testimoni de les actuacions relacionades amb la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 de València” que obrin en la peça sobre els papers confiscats a l’extresorer del PP, Luis Bárcenas.

Comparteix

Icona de pantalla completa