Diari La Veu del País Valencià
Podem revela que no hi ha bona sintonia amb Habitatge i això complica la negociació dels pressupostos

El pròxim 30 d’octubre el Consell haurà de presentar els pressupostos de 2019. El paper de Podem en aquest procés és clau, atés que necessiten els seus vots per a poder traure’ls endavant. En les darreres setmanes, la formació morada ha engegat una sèrie de negociacions amb les diferents conselleries per tal de “marcar el rumb” que volen que tinguen aquestos pressupostos.

Encara que el diputat David Torres ha indicat aquest divendres en una roda de premsa que hi ha “una bona predisposició” en gran part dels departaments –especialment el d’Educació, ha dit–, la seua companya Rocío Segura, secretària de Programa i Polítiques, ha afirmat que no està passant en mateix amb la Conselleria d’Habitatge. “Està sent complicat arribar a acords amb Habitatge perquè la informació en referència al nombre d’habitatges públics no és transparent”, ha criticat.

Segura ha volgut deixar clara la decepció en el departament que dirigeix María José Salvador perquè veuen una “falta de voluntat política” per a posar fi a la bombolla del lloguer. “El preu de l’habitatge està sent cada vegada més inaccessible i en aquest aspecte hi ha una falta de preocupació per part de la conselleria”, ha afegit.

Pressupost per executar

La dirigent de Podem també ha explicat que es va acordar amb Habitatge destinar un total de 75 milions des de 2018 fins a 2020 per a pal·liar la pujada dels preus del lloguer. Concretament, 15 milions en aquest any, 30 milions en 2019 i els 30 restants en 2020. Aquestes previsions, tal com assegura Segura, no s’han produït, atés que, a hores d’ara, tan sols s’han executat 5 milions del 15 previstos per a aquest 2018.

Comparteix

Icona de pantalla completa