Bromera es muda a una casa més gran i ecològica per a acollir els 4.000 llibres del catàleg

L'editorial inaugura una nau logística amb capacitat per a 7.700 palets i oficines per als 50 treballadorsimatge
/ València
19 octubre 2018 01:00h
La nova nau dóna resposta a la necessitat d\'un magatzem unificat i modern capaç d’albergar la totalitat del fons viu de Bromera.

Des de fa unes setmanes, a la reixa de la mítica casa de la ronda Tintores d'Alzira hi ha penjat un cartell que diu 'es lloga'. L'editorial Bromera es muda, deixa l'edifici de teulada singular per una nau logística ubicat al polígon del Pla de la ciutat de la Ribera Alta. El traslladat respon a les necessitats d'espai de l'empresa, ja que després de 32 anys el catàleg editorial arriba als 4.000 títols.

Aquest divendres, 19 d'octubre, Bromera celebra una festa inaugural de les noves instal·lacions, ubicades a l'avinguda dels Areners, al polígon industrial d'Alzira. No obstant això, aquest matí l'editor Josep Gregori i el director literari, Gonçal López-Pampló han obert les portes de l'editorial per a mostrar les estances de la nova casa que compta amb magatzem i nau logística, espais multifuncionals, oficines i terrassa.

Josep Gregori, editor i fundador de Bromera, s'ha mostrat molt satisfet amb el nou edifici, ja que es tracta d'unes instal·lacions fetes a mida per a les necessitats de l'editorial. "A més de respondre a les exigències d'emmagatzematge que requereix un fons viu com el nostre, amb cap títol descatalogat, les millores són nombroses i notables. Climatització eficient, plaques solars d'autoconsum, aïllament acústic, millor gestió de residus, jardí i zones d'esbarjo i aparcament ampli, uns canvis que faciliten les tasques dels vora 50 professionals que treballen a diari a la seu de Bromera", ha explicat Gregori.

Cal destacar que la nau logística actual de Bromera té capacitat per a 7.700 pallets, quantitat que duplica pràcticament la capacitat d'emmagatzematge de la nau anterior. Per la seua banda, el director literari de Bromera ha apel·lat a la modèstia i a l'optimisme per a continuar amb la tasca editorial, López-Pampló ha remarcat que l'editorial està disposada a plantar cara als desafiaments actuals esforçant-se per aconseguir la internacionalització dels títols de Bromera, la innovació i l'àlbum il·lustrat, tot sense abandonar les línies definitòries de Bromera.

A més, Gregori ha recordat que "els polítics han de tenir ben present que la cultura és una pota important de la societat, no només aporten 'riquesa espiritual', sinó també llocs de treball. L'editorial té un equip humà d'unes 80 persones entre els que treballen al nou edifici i els que ho fan des d'altres espais, però, a més, proporciona molt de treball a impremtes, empreses d'enquadernació, transportistes, persones que es dediquen a la correcció, el disseny, la il·lustració i molts altres professionals", ha destacat Gregori.

Els factors clau que han motivat la construcció de la nova seu de Bromera han estat, d'una banda, poder comptar amb més espai per a poder allotjar en condicions òptimes un equip humà que ha anat creixent al llarg dels anys, i, de l'altra, la necessitat d'un magatzem unificat i modern capaç d’albergar la totalitat del fons viu de Bromera i de donar resposta al repte logístic de millorar la distribució. Amb la construcció de la nova seu de Bromera a banda, s'ha optat per l'eficiència energètica i la sostenibilitat en matèria mediambiental. A més a més, en el disseny han primat els aspectes funcionals i de confort per crear un espai que facilite l'ambient de treball necessari per a continuar la trajectòria editorial i cultural de Bromera.

Aquest divendres Bromera celebrarà la fi de la mudança amb tots aquells que han col·laborat amb l'editorial al llarg dels 32 anys d'història i que han fet possible que haja publicat més de 200 novetats que conformen un catàleg editorial de 4.000 títols. La cerimònia que dirigeix la presentadora d'À Punt Mònica Garcia, compta amb l'actuació d'Andreu Valor.

next