Diari La Veu del País Valencià
L’exposició fotogràfica ‘La corona sonora’ destacarà el valor artístic, ritual i històric de les campanes

La sala dels Cavallets del Museu del Corpus-Casa de les Roques de València inaugurarà dijous vinent, 25 d’octubre, l’exposició fotogràfica ‘La corona sonora’, de la fotògrafa Luz Avellaneda Martín. La mostra pretén destacar el valor artístic, ritual i històric de la tradició de les campanes i el treball dels campaners en el marc del Corpus de València, en la mesura que funciona com el paisatge sonor de la festa.

L’exposició planteja la festa del Corpus Christi com una festa dels sentits, destacant el seu aspecte sonor, especialment present durant la Processó General, a través del toc de campanes, construint una espècie de corona sonora, ja que les diferents torres del centre històric de València van sonant al pas de la processó. Aquesta sèrie de fotos pretén mostrar amb imatges de gran bellesa les campanes que fan possible eixa corona sonora de la processó del Corpus.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat la dignificació i la posada en valor del Museu del Corpus, que ja es troba en tràmits per a ser homologat com a museu oficial. Fuset també ha parlat de la programació d’activitats i exposicions com aquesta, que redunden en l’anàlisi, coneixement i difusió de la festa.

A més, el regidor ha recordat l’increment considerable de visitants que ha experimentat el Museu del Corpus, que durant els primers huit mesos de l’any ja acumulava més de 4.100 visites més que en el mateix període de 2017, tot i haver estat tancat per obres en febrer. “L’evolució d’aquest museu, immers en el procés d’oficialització i després de la completa renovació del seu discurs museogràfic l’any passat, amb la incorporació entre altres elements de material audiovisual, és especialment considerable, ja que des de 2010 pràcticament ha duplicat el seu públic”, ha destacat Fuset.

Luz Avellaneda Martín (València, 1970) va estudiar fotografia creativa a Londres, on va treballar en moda editorial i retrat de celebritats durant més de 10 anys. Va publicar en The Guardian, Newsweek, New York Times i El País, entre altres mitjans, i ha treballat amb agències internacionals i ha exposat en galeries d’art de Londres, Belgrad, Nova York i València. A més, és autora de diversos llibres.

Comparteix

Icona de pantalla completa