Diari La Veu del País Valencià
Punset abandona Ciutadans amb una dura carta contra el ‘masclisme’ i ‘l’espanyolisme’ del partit

L’eurodiputada i abans síndica de Ciutadans a les Corts, Carolina Punset, abandona el partit. Ho fa mitjançant una dura carta publicada com a primícia per eldiario.es aquest dissabte. En la missiva, Punset critica la deriva ‘masclista’, ‘espanyolista’ i ‘ultraliberal’ de la formació, amb la qual actualment “no comparteix la majoria de les decisions orgàniques i, sobretot, polítiques”. “Seguisc sense entendre com algú pot gitar-se sent socialdemòcrata i aixecar-se sent ultraliberal. És com si el Partit Popular demà s’aixecara socialista”, argumenta.

En la carta assegura que ha tardat a prendre la decisió perquè esperava alguna rectificació “que no s’ha produït”. Punset critica que Ciutadans ha passat de buscar “el vot del catalanisme moderat a ser els més espanyolistes de tots”. L’eurodiputada també lamenta que s’han “abandonat” les promeses fetes al sector de les renovables, com ara acabar amb l’impost al sol o el tancament de la central de Cofrents.

Punset diu que també sent “vergonya” com a feminista quan es parla d'”ideologia de gènere” o de “violència en l’àmbit familiar”, quan “en realitat és terrorisme masclista”. L’eurodiputada, a més, lamenta que el partit parle de “regular” la prostitució o de legalitzar els ventres de lloguer i fa referència a “les granges de dones”.

L’antiga síndica de Ciutadans a les Corts dedica un paràgraf especial a Catalunya i suggereix que la posició de Ciutadans sobre aquesta situació s’ha radicalitzat “per interés electoralista”. A més, denuncia els “insults, provocacions i celebracions o bromes a les xarxes socials per l’ingrés en presó de polítics”. “La presó mai pot ser una bona notícia”, sentencia. A més, Punset suggereix que si en Ciutadans no segueixes els preceptes d’Albert Rivera sobre el 155, “t’espien, com fan els agents del KGB”. “Et renyen, per parlar amb Puigdemont, amb persones d’ERC, amb qualsevol que no estiga al bloc del 155”, assegura.

Punset considera que a Ciutadans “s’ha escollit deliberadament treballar únicament pel vot de la gent de dretes o, millor dit, molt de dretes” i afegeix que s’ha optat únicament per “acollir com a pròpies agrupacions municipals del PP que només han canviat el nom del partit en què exercien però que segueixen amb les mateixes persones al capdavant”. “Han preferit construir un projecte amb les runes del PP”, assevera.

L’eurodiputada, que no deixarà la seua acta i seguirà al grup dels liberals europeus, conclou la carta dient que sempre estarà agraïda “a molta gent del partit, als que queden i també a tants que van marxar i van posar tant d’esforç perquè poguera ser eurodiputada i diputada a les Corts Valencianes”. “Especialment això últim ho vaig viure com un honor”, acaba la missiva.

Just ara es compleixen dos anys des que Punset va dimitir de l’executiva de Ciutadans. A través d’un comunicat, el 17 d’octubre de 2016 Punset assenyalava que els motius de la seua dimissió estaven relacionats amb el fet que no se sentia identificada amb la major part de les decisions estratègiques preses per la direcció del partit i que no havia pogut sumar suficients suports per a un canvi de postura. Punset considerava, per tant, “estèril” la seua tasca dins del comité executiu del partit.

Comparteix

Icona de pantalla completa