Diari La Veu del País Valencià
Una jura de bandera organitzada per l’Exèrcit a València aplega un miler de persones

Un miler de persones han jurat la bandera aquest dissabte en l’aquarterament Sant Joan de la Ribera de València en l’acte més multitudinari des que es va instaurar.

Organitzat per la Comandància Militar de València i Castelló, l’acte ha estat presidit pel Tinent General Francisco José Gan Pampols, cap de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat, i ha comptat amb la presència del delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, i la presidenta del Tribunal Superior de Justícia, Pilar de la Oliva.

Davant diverses autoritats civils locals, provincials i autonòmiques, Gan Pampols ha assegurat a les persones que han jurat la bandera que amb aquest acte adquireixen “un compromís transcendental i permanent amb Espanya”, de “defensa de la pàtria i del conjunt de valors que defineixen la societat espanyola”.

A causa del gran nombre de ‘jurants’ s’han emprat quatre ensenyes per a fer el jurament. / EFE

A causa del gran nombre de ‘jurants’ s’han emprat quatre ensenyes per a fer el jurament: dues banderes –del Regiment NBQ núm. 1, amb seu a Paterna, i del Regiment d’Intel·ligència, amb seu a l’aquarterament Sant Joan de la Ribera– i dos estendards –del Regiment de Cavalleria Lusitania 8 i del Regiment de Transmissions 21, tots dos amb seu a Marines–.

En l’acte, s’ha dut a terme un homenatge a les persones que “van donar la seua vida per Espanya”, en el qual han participat el ‘jurant’ de major d’edat, de 95 anys, i el més jove, de 18 anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa