Compromís destapa contractes milionaris del Consell del PPCV amb els presumptes testaferros de Zaplana

Empreses vinculades a Francisco Grau Jornet i Felisa López González, detinguts i imputats, van signar contractes de més d'un milió d'euros amb RTVV i amb la Ciutat de la Llum
/ València
21 octubre 2018 01:00h
Eduardo Zaplana, en una imatge d\'arxiu, rebut a Oriola per militants i simpatitzants.

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís a les Corts, Mireia Mollà, ha aportat a la Fiscalia Anticorrupció abundant documentació sobre els contractes del Consell del Partit Popular amb empreses dels presumptes testaferros de l'expresident Eduardo Zaplana.

Mollà ha explicat que diverses empreses vinculades als presumptes testaferros detinguts i imputats, Francisco Grau Jornet i Felisa López González, van signar contractes amb RTVV i amb la Ciutat de la Llum, entre d'altres, per valor d'1,29 milions d'euros. "Els càrrecs del PP que van signar els contractes van ser Pedro García, excap de premsa de Zaplana, exdirector general d'RTVV i vell conegut de la justícia, i l'actual portaveu del PP a l'Ajuntament de València, Eusebio Monzó", ha afegit Mollà. Per a la portaveu adjunta, aquestos pagaments milionaris demostren que la "corrupció generalitzada" que el PP va adoptar com a forma de govern "no deixa d'aflorar" com a greuge a l'erari valencià.

"Quasi quatre anys després del canvi de govern, encara continuem descobrint nous assumptes térbols que el Partit Popular ha deixat en herència als valencians i les valencianes", ha assenyalat Mollà, qui espera que la documentació aportada a Anticorrupció ajude en la investigació de la macrocausa de l'operació Erial, "per la qual l'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, pernocta a la presó de Picassent".

A més, destaca la parlamentària de Compromís, "un dels signants del contracte entre l'empresa Promotora de Video SA i RTVV és Pedro García, imputat en la peça de Gürtel que investiga el saqueig perpetrat en la visita del Papa a València en 2006". Segons explica Mollà, l'exdirector de la televisió pública valenciana va signar un contracte de 983.266 euros amb l'empresa Promotora de Video SA, de la qual Felisa López González era consellera. La portaveu de Compromís a les Corts ha recordat que Felisa López va ser detinguda en l'operació Erial i és considerada una de les presumptes testaferros de Zaplana junt amb el seu marit, Joaquín Barceló Llorens, exdirectiu de Terra Mítica. D'altra banda, aquesta empresa també va percebre 306.896 euros de la Ciutat de la Llum d'Alacant en un contracte signat per Monzó.

Finalment, l’empresa Aplem Consulting SLP, de la qual l’assessor fiscal de Zaplana i exsecretari del Consell d'Administració de la CAM, Francisco Grau Jornet, era gerent i administrador, també va facturar a la Conselleria d'Hisenda i a l’Agència Valenciana de Turisme.

next