Diari La Veu del País Valencià
El col·legi El Pinar del Grau de Castelló transformarà el pati de l’escola en un espai coeducatiu

Dues escoles de Castelló de la Plana viuran importants canvis gràcies a Decidim 2018, la campanya de pressupostos participatius de la ciutat. En concret, es tracta del centres educatius El Pinar, al Grau de Castelló, i el Lluís Revest.

El Pinar transformarà el pati de l’escola en un espai coeducatiu per a fomentar la convivència de l’alumnat del centre, millorar els espais exterior amb elements lúdic i continuar desenvolupant el projecte ‘Patis Coeducatius’, en què es treballa des del curs 2016-2017.

Pel que fa a l’escola Lluís Revest, es reformaran íntegraments els banys de l’edifici, ja que des que es va construir, en 1976, les instal·lacions han patit una gran deterioració i són inadequades per a l’ús de l’alumnat. Els embossaments i les fuites són problemes diaris en aquest espai.

El regidor de Transparència i Modernització a Castelló, Ignasi Garcia, i els tècnics del departament de Participació Ciutadana estan mantenint reunions amb qui ha impulsat les propostes guanyadores de Decidim 2018.

Per a l’edil de Transparència, aquestes reunions estan generant “molta satisfacció en veure que darrere de cada proposta hi ha una comunitat i una sèrie de gent que l’ha treballada, fins al punt que els xiquets de dos anys del CEIP El Pinar han estat dibuixant com volen que siga el seu nou pati, la qual cosa ens provoca un gran somriure i treballarem per a poder aconseguir-los el pati que desitgen”.

Sobre la reforma al Lluís Revest, Garcia lamenta que “si des de 1976 no s’havia actuat en aquest edifici, és perquè els anteriors governs vivien d’esquena a la ciutadania i ara som nosaltres qui estem escoltant les seues necessitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa