Les universitats públiques valencianes incrementen un 40% l'alumnat de postgrau en cinc anys

Les matrícules en postgraus d'Enginyeria, Arquitectura i Ciències de la Salut són les que més augmenten
/ València
22 octubre 2018 01:00h

Els nombre d'alumnes que decideixen cursar un màster després de finalitzar els seus estudis de grau continua creixent en les universitats públiques valencianes, ja que si en el curs 2012-2013 van ser 6.834 els estudiants de nou ingrés en un curs de postgrau, durant el curs 2016-2017 es van matricular 9.476 alumnes, la qual cosa representa un creixement del 39%.

Les dones, amb 5.227 matriculacions, representen el 55% de l'alumnat de nou ingrés en un màster i els homes, el 45% restant.

Els màsters relacionats amb la branca d'ensenyament enfocat cap a l'Enginyeria i l'Arquitectura són els que més estan augmentat les seues matriculacions. En concret, dels 1.122 alumnes que es van inscriure en un màster en 2012-2013 s'ha passat a 2.008 en 2016-2017, és a dir, un 79% més.

Es tracta d'un fort increment "justificat per l'obligatorietat de cursar un màster habilitant per a exercir les professions regulades en Enginyeria i Arquitectura", expliquen les institucions acadèmiques valencianes a través d'un comunicat.

El segon creixement més destacat ha sigut el dels alumnes de postgrau en Ciències de la Salut, amb un augment del 51%, en passar de 1.062 estudiants a 1.601.

Per darrere, se situa l'augment dels màsters en Ciències Socials i Jurídiques, que han crescut un 37% i que són els més nombrosos, ja que compten amb 4.356 estudiants enfront dels 3.176 del curs 2012-2013. 

Aquestes dades es poden trobar en l'última actualització de la plataforma SIUVP (Sistema d'Informació de les Universitats Valencianes Públiques), que recopila informació sobre les universitats públiques valencianes.

La web, resultat de la col·laboració entre les universitats públiques valencianes i l'Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE), ha renovat la informació de 27 indicadors relacionats amb les seccions referents a accés universitari, estudiants, rendiment acadèmic, internacionalització i recursos humans.

Més estudiants estrangers 

La informació recentment inclosa en la web revela també un augment de l'alumnat estranger de grau que escull les universitats públiques valencianes per a cursar els seus estudis universitaris. Si en el curs 2012-2013 representava el 3,8% de l'alumnat, cinc anys després, en el curs 2016/2017, suposava un 4,8% del total d'estudiants.

De la mateixa manera, el percentatge d'estudiants de grau i màster procedents d'altres demarcacions ha crescut un 20% des de 2012 i representa més d'una quarta part dels alumnes en les branques de Ciències de la Salut, Enginyeria, Arquitectura i Ciències Socials.

La informació recolida en la base de dades de SIUVP abasta des dels aspectes més purament acadèmics, com ara l'oferta i la demanda docent, fins a les dades econòmiques més concretes sobre els recursos i resultats de l'activitat de cada universitat.

Aquesta plataforma agrupa les cinc universitats públiques valencianes: Universitat d'Alacant, Universitat Jaume I de Castelló, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat Politècnica de València i Universitat de València.

next