Diari La Veu del País Valencià
Ford Almussafes anuncia un nou ERO temporal de 21 dies fins a gener

La direcció de Ford Almussafes (la Ribera Baixa) ha plantejat aquest dilluns als sindicats un Expedient de Regulació de l’Ocupació (ERO) temporal de tretze dies entre els mesos de novembre i gener en la planta de motors, mentre que per a la planta de vehicles ha proposat parar la producció durant nou dies, a costa de les vacances dels treballadors.

Des del comité d’empresa, el secretari general d’UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha avançat en declaracions a Europa Press que no acceptaran aquest tipus de mesures “sense garanties d’estabilitat per al pròxim any”. “És la tercera vegada que criden” per a fer “ajustos” de producció, cosa que “comença a ser ja preocupant”, ha advertit Faubel, qui ha lamentat la “falta de previsió” de la direcció.

Aquestes mesures arriben després que el president de Ford Europa, Steve Armstrong, anunciara el passat 9 d’octubre als comités d’empresa en un cim a Colònia (Alemanya) que la multinacional nord-americana està “extremadament insatisfeta amb les pèrdues a Europa i està perdent la paciència”, per la qual cosa revisaria la producció “planta per planta” amb l’objectiu de reduir costos per a “tornar a ser rendibles a partir de 2019”.

En altres circumstàncies, ha apuntat Faubel, podria ser “normal” ajustar l’oferta a la demanda de vendes però, amb aquest escenari, els nous aturs de producció que es plantegen es veuen com a “signes d’alarma”. De moment, la direcció no ha detallat a quants empleats afectaria el ERO temporal de la planta de motors –en la qual treballen al voltant de 1.000 persones– i s’han emplaçat a una nova reunió aquesta mateixa setmana.

Comparteix

Icona de pantalla completa