Diari La Veu del País Valencià
Només una de cada quatre pimes valencianes ven per Internet

El 10% de les pimes comercials i d’artesania valencianes estan en estat ‘zero’ de maduresa digital. Moltes altres, a més, asseguren que no tenen coneixements suficients per a aplicar la digitalització al seu negoci. En un moment on la demanda de compra en línia supera l’oferta, la Conselleria d’Economia ha decidit impulsar el congrés Retail Future. Es tracta d’un esdeveniment pioner al país que té per objectiu informar, sensibilitzar i demostrar a les xicotetes empreses del comerç i l’artesania el potencial del món digital i tecnològic en els seus negocis.

Així ho ha explicat aquest dilluns la secretària autonòmica d’Economia, Blanca Marín, que ha informat que les diferents conferències i tallers se celebraran els dies 25, 26 i 27 d’octubre en Fira València en el marc del Saló Internacional de la Franquícia (SIF). L’esdeveniment oferirà un showroom destinat a donar a conéixer les solucions i productes que ofereix el mercat en matèria de digitalització; un espai on se celebraran les principals conferències i intervencions d’intercanvi d’experiències i coneixements, i, finalment, un espai on se celebraran tallers i exposicions amb els quals es presentaran solucions tecnològiques específicament adreçades al xicotet comerç i l’artesania.

Blanca Marín ha assenyalat que la digitalització del xicotet comerç és un compromís que el Consell va assolir fa un any i mig al seminari d’estiu i que ara comença a prendre forma amb el pla d’impuls digital específic per al xicotet comerç. El director general de Comerç, Natxo Costa, ha explicat que està previst destinar “de moment” 12 milions d’euros en ajudes a la inclusió del xicotet comerç en el món digital però donant suport també a la venda física.

“El comerç que no es digitalitze perdrà competitivitat”, ha assenyalat Marín, que considera que amb el congrés Retail Future s’aconseguirà reduir la bretxa entre l’oferta en línia i la demanda i que, a més, es posaran a l’abast dels comerciants les eines, les oportunitats i els exemples d’èxit necessaris per a digitalitzar-se.

El pla estratègic per al xicotet comerç s’ha dissenyat conjuntament amb les cambres de comerç, la Unió Gremial, Covaco i Cecoval. Els representants de les diferents associacions han estat presents en la presentació del congrés i han celebrat l’impuls que des de la conselleria s’està donant a la digitalització.

Tots han coincidit en el fet que per a emprendre el camí de la innovació les xicotetes empreses requeriran de personal nou i jove que domine la tecnologia i han celebrat que també es done suport al comerç físic. D’altra banda, han remarcat que hi ha moltes empreses que ja estan d’alguna manera digitalitzades però no saben aprofitar els recursos per a potenciar el seu negoci.

En aquest sentit, Costa ha explicat que l’objectiu no és que totes les pimes del País Valencià venguen per Internet sinó aconseguir que almenys totes estiguen geolocalitzades en Internet i que tinguen presència, en major o menor mesura, en les principals xarxes socials. Així, el pla estratègic es divideix en tres línies d’actuació: la primera va enfocada a trencar la barrera de resistència al canvi que tenen algunes xicotetes empreses; la segona buscarà superar la barrera de falta de competències digitals i donar suport a les empreses mitjançant coaching, i, finalment, la tercera pretén donar suport mitjançant subvencions per a adquirir les eines necessàries per a digitalitzar-se.

Comparteix

Icona de pantalla completa