El jutjat arxiva la investigació sobre la possible compra del vot de la trànsfuga d'Alacant Nerea Belmonte

L'instructor considera que no existeixen indicis suficients per a continuar amb les diligències i que "no és possible contrastar" els testimonis dels denunciats
/ València
22 octubre 2018 01:00h
La regidora Nerea Belmonte va ser expulsada de Guanyar en 2016 i enviada als no adscrits.

El jutjat d'Instrucció número 7 d'Alacant ha dictat el sobreseïment provisional i arxivament de la denúncia presentada per dos veïns en relació al suposat intent de compra del vot de l'edil no escrita, ex de Guanyar Alacant, Nerea Belmonte, tal com va revelar l'edil durant el ple ordinari celebrat el 26 d'abril de 2018 en la qual va afirmar que un partit d'esquerres "li havia oferit 3.500 euros i anar en les llistes".

El magistrat ha dictat l'arxiu en una interlocutòria amb data del 19 d'octubre, a la qual ha tingut accés Europa Press aquest dilluns. Entén que no s'aprecien indicis suficients dels fets investigats, per la qual cosa es procedeix a decretar el sobreseïment de les diligències investigades. Contra aquesta resolució cap recurs de reforma, que no suspendrà el curs del procediment.

En la investigació van prestar declaració l'edil Nerea Belmonte al costat de la seua "amiga" Elsa Martínez a més dels regidors Miguel Ángel Pavón (Guanyar Alacant) i Natxo Bellido (Compromís), tots en qualitat de testimonis. També hi va declarar el dirigent socialista Ángel Franco, únic citat a declarar com a investigat en la causa.

En els raonaments jurídics, el magistrat afegeix que no ha sigut possible contrastar el manifestat per cadascun d'ells en les declaracions i ni tampoc una suposada conversa "no presenciada per tercers ni enregistrada" i que, no obstant això, existeixen interessos polítics i personals que poden "fer dubtar" de l'objectivitat dels testimonis.

A més, precisa que no existeixen indicis materials que s'haguera produït la compra o l'intent de compra de la voluntat de la regidora per a condicionar el vot de Belmonte. Cal recordar que en el ple d'investidura del 19 d'abril, l'ara diputada no adscrita es va abstindre i va permetre que el candidat del PP Luis Barcala fóra investit alcalde, la qual cosa va impedir a la socialista Eva Montesinos ser alcaldessa.

El jutge desestima també la pràctica pericial, a petició de la Fiscalia, de la geolocalització dels telèfons mòbils d'Elsa Martínez i Ángel Franco per a esbrinar la seua localització i denega la pericial perquè, segons argumenta, el posicionament dels telèfons mòbils no pot confirmar la seua presència en les reunions mantingudes.

next