Diari La Veu del País Valencià
Detenen un veí de Simat de la Valldigna per incitar l’atac de dos gossos de presa a un porc senglar

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns un individu veí de Simat de la Valldigna (la Safor) per haver atiat dos gossos de presa a atacar un cadell de porc senglar criat en captivitat. L’home ha passat a disposició judicial davant el jutjat de Sueca aquest matí i ha sigut posat en llibertat amb l’obligació de prestar declaració pels fets quan siga requerit pel tribunal.

El veí de Simat de la Valldigna va incitar dos gossos perquè atacaren un porc senglar al patí de la seua casa davant la mirada d’altres persones que animen els cans a seguir atacant el cadell. L’agressió va tindre lloc la setmana passada i les imatges, no aptes per a tots els públics, han sigut difoses aquest dilluns pel partit animalista Pacma. Així doncs, diversos agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local de Simat han muntat un dispositiu per a detindre el presumpte responsable.

Els agents han detingut l’individu i ha sigut traslladat al jutjat de Sueca després d’obrir-se una investigació per a esclarir els fets. Posteriorment ha sigut posat en llibertat i haurà d’anar a declarar. A més a més, les persones que han sigut identificades perquè apareixen en el vídeo o han sigut reconegudes per la veu també han sigut identificades per la Policia Local del municipi.

Aquest dilluns, la Guàrdia Civil ha traslladat les diligències sobre els fets a la Fiscalia i la Policia Local ho farà aquest dimarts, segons ha apuntat l’alcalde de la localitat, Víctor Mansanet, a aquest diari.

L’individu tenia permisos per a la cria i tinença de gossos de presa, ja que en el moment en què se li va expedir la llicència no tenia antecedents, però, ara, després d’aquestos fets –que també ha denunciat PACMA a través d’un comunicat–, l’home pot perdre l’autorització per a conservar la propietat dels cans. En aquest sentit, Mansanet indica que es té la sospita des de la Policia Local que aquest individu posseeix els animals per a fer-los participar en bregues clandestines. Ara hi ha oberta una investigació, però, en cas que es concreten aquestos actes –que des del l’ajuntament han condemnat amb fermesa–, el consistori assumiria la custòdia dels gossos, que serien traslladats a la protectora d’animals de Gandia, amb la qual Simat de la Valldigna té un conveni de col·laboració, segons ha relatat Mansanet.

Comparteix

Icona de pantalla completa