Diari La Veu del País Valencià
Joves d’ACPV i el BEA engeguen una campanya perquè es respecte la docència en valencià a la UV

Les organitzacions Joves d’Acció Cultural del País Valencià (Joves d’ACPV) i el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) inicien hui la campanya conjunta ‘Reclama els teus drets’, l’objectiu de la qual és que qualsevol estudiant que haja escollit una assignatura en valencià i no reba les classes en aquesta llengua puga reclamar el compliment del que ha demanat i la Universitat de València l’haja de garantir. Des de Joves d’ACPV i el BEA asseguren que, “dissortadament, no sempre és així, i els estudiants que han elegit fer la carrera en la nostra llengua de vegades es troben que, tot i haver marcat aquesta opció a l’hora de la matriculació, el docent que ha d’impartir-la no ho fa en valencià, cosa que atempta contra la igualtat lingüística i la decisió de l’estudiant”.

A l’hora de fer la matricula, recorden, l’estudiant ha d’escollir la llengua en la qual vol rebre l’assignatura: “La normativa vigent estableix que la llengua vehicular d’una assignatura no es pot canviar, ni tan sols per votació dels i les estudiants”. A més a més, els criteris per a l’elaboració de l’oferta acadèmica estableixen que la Comissió Acadèmica de la titulació i els departaments han d’assegurar que la docència siga impartida en la llengua que establira l’OCA (oferta de curs acadèmic).

Durant aquestos últims anys “hem pogut observar que són molts els casos d’incompliment d’aquesta clàusula” i, per això, han decidit dur a terme aquesta campanya de conscienciació i, sobretot, d’actuació davant d’aquesta “irregularitat”.

“Es pot actuar per a posar fre a aquest incompliment de la docència en valencià però per a fer-ho cal reclamar els nostres drets”, afirmen des de les dues entitats. Per això, Joves d’ACPV i el BEA instal·laran en diferents facultats dels tres campus de la Universitat de València, durant les setmanes següents, i en diversos horaris, tauletes informatives. Així mateix, animaran perquè els casos d’incompliments es denuncien formalment facilitaran el procediment.

Comparteix

Icona de pantalla completa