Diari La Veu del País Valencià
El Teatre Flumen llueix nova cara per a acollir l’estrena del musical de Geronimo Stilton en la nova temporada

No mantindre les produccions en cartell de manera continuada en el temps, posem per cas, entre dos i tres mesos com a mínim, “és una errada”. El Teatre Flumen opta per l’altra opció, l’antiga, aquella que es donava a València, segons ha explicat el director artístic de la sala, Jose Saiz, quan la programació només es renovava una vegada a l’any, de manera que les produccions es podien veure quasi al llarg de dotze mesos. “València requereix espais amb temporada llarga”, ha reclamat el també responsable de Saga Producciones, la companyia resident del teatre del barri de les Tendetes.

El Teatre Flumen cada vegada és més un espai escènic, que no l’antic cinema del carrer Gregorio Gea. A poc a poc ha rehabilitat les instal·lacions: ha creat una caixa escènica adient i en els últims mesos ha abaixat l’escenari perquè “l’experiència del públic siga total”, ha defensat Saiz durant la presentació de la nova temporada. Però, no serà la darrera intervenció, ja que en desembre està previst canviar el patí de butaques per uns seients nous per a encarar una nova edició que s’inicia aquest dimecres, 24 d’octubre, amb un cicle de sarsuela.

D’octubre a febrer, el Flumen reposa una comèdia i un cabaret, ambdues produccions pròpies de la companyia resident. No te vistas para cenar i La jaula de grillos serviran de preàmbul al musical de Geronimo Stilton que Saga presenta en novembre i que tornarà a la sala en febrer de 2019, després de girar amb l’espectacle sobre el famós ratolí periodista per diferents teatres de l’Estat.

Cada dimecres, per quart any consecutiu, Flumen vol seguir fidelitzant els amants de la sarsuela amb un nou cicle conformat per títols com La del manojo de rosas (fins a novembre), de Pablo Sorozábal; La canción del olvido, de José Serrano (en desembre); La corte del faraón, de Vicente Lleó (en gener i febrer); Luisa Fernanda, de Federico Moreno (en febrer), i el sainet El virgo de Vicenteta, de Josep Bernat i Baldoví (en març). Els títols es passen complets, sense cor ni orquestra, sinó amb piano acompanyant i veus solistes.

Del 26 d’octubre fins al 2 de desembre, la sala reposa la comèdia No te vistas para cenar, de Marc Camoletti, produïda per Saga amb “cinc actors de la vella escola” com ara Isabel Gaudí, Jose Saiz, Alberto Vázquez, Helena Font i Paula Bares. Seguidament, després de 2 anys i 250 bolos, Flumen recupera a la seua cartellera el “cabaret boig” La jaula de los grillos, l’espectacle amb què el teatre també celebrarà el seu tradicional sopar i revetlla de la nit de Cap d’Any.

L’estrena de la nova producció de la companyia per a aquesta nova temporada arribarà oficialment el 10 de novembre, ja que abans Flumen oferirà sis prèvies del musical de Geronimo Stilton entre el 27 d’octubre i el 9 de desembre. L’espectacle està basat en la novel·la Enigma en el Prado en la qual el famós ratolí viatja fins a la pinacoteca madrilenya per a investigar el furt d’El quitasol, una de les pintures de Francisco de Goya. El musical eixirà de gira per diferents teatres de l’Estat, per això, la sala valenciana proposa per a desembre un altre títol com Ogro, el musical basat en el personatge de Shrek. Això no obstant, Saiz ha avançat que el musical de Geronimo Stilton es reposarà en febrer i ha aprofitat per a avançar que Saga ja treballa en una nova producció per a substituir La jaula de los grillos, que s’estrenarà en la segona part de la temporada.

Entre l’oferta per a aquest inici de temporada també s’inclouen diferents monòlegs protagonitzats per Raúl Antón i El humor de Blay. El Flumen ha reivindicat el seu director artístic, obri dimecres amb sarsuela, de dijous a diumenge continua amb teatre amb quatre propostes per a adults i tres familiars, més les sessions golfes amb els monologuistes, una cartellera que suma 256 funcions anuals. “No omplim per ser mediàtics, sinó pel boca a boca sobre els espectacles”, ha destacat Saiz, per això, “si el públic respon, seguirem amb productes que tinguen continuïtat”, ha reblat.

Comparteix

Icona de pantalla completa