Diari La Veu del País Valencià
La investigació sobre els cossos trobats en un habitatge de Finestrat apunta a un possible cas de violència masclista

Una dona i un home van ser trobats morts aquest dimarts amb signes de ferides causades per arma de foc en un habitatge de Finestrat (la Marina Baixa). Els indicis apunten a un possible cas de violència masclista, encara que es continua investigant també si va poder estar implicada o no una tercera persona. Així ho han informat a EFE fonts pròximes a la investigació, que han assenyalat que els morts havien sigut parella i que presentaven ferides per trets d’escopeta, arma que es va trobar a la casa.

La dona, de 33 anys, presentava una ferida per tret d’escopeta al coll –segons altres fonts properes al cas, també a l’esquena– i l’home, de 40, al cap. Les fonts consultades han confirmat que dimarts es va prendre declaració a una persona però no han precisat si es tracta de l’home que va denunciar la desaparició de la dona, inclosa en el sistema VioGen –valoració del risc de les víctimes de la violència masclista– per dos casos de maltractament, cap ja en vigor i un d’ells referit al denunciant.

L’home que va denunciar la desaparició d’ella va afirmar també ser la seua parella actual. De moment, segons altres fonts, no hi ha detinguts en relació amb aquest cas i, probablement, es decretarà el secret de sumari.

L’avís de la desaparició de la dona el va donar dimarts el seu actual company sentimental. Els cossos trobats corresponen a María B. B., de 33 anys, i de Pedro L. L., de 40 anys. L’arma que presumptament va ser utilitzada va ser trobada al costat del cos dels morts, segons les mateixes fonts.

Així mateix, s’ha indicat que la dona estava inclosa en el programa VioGen, de valoració del risc de les víctimes de la violència masclista, però no ha transcendit si eixes mesures de protecció estan relacionades amb algun dels dos homes.

Tres dies de dol

La gent del municipi de Finestrat es troba “consternada i molt preocupada” per la doble defunció i ha declarat tres dies de dol oficial a l’espera que els investigadors confirmen si es tracta d’un episodi de violència masclista.

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, ha presidit una concentració d’un minut de silenci a les portes de l’ajuntament i ha informat dels tres dies de dol oficial. L’alcalde ha explicat que el domicili on van ser trobats els cadàvers pertany a la família d’una de les dues víctimes i ha insistit que encara que les hipòtesis apunten a violència masclista, cal ser “cauts” i esperar als resultats de la recerca oberta per la policia judicial.

Pérez ha afegit que si es confirmara aquest extrem, el succés “seria molt més trist a causa del problema social que existeix” entorn de la violència masclista. L’alcalde ha subratllat que “passe el que passe, Finestrat està molt consternat i molt preocupat. Som un municipi molt tranquil on mai s’havien donat aquestos fets”. Així mateix, ha insistit que els veïns “no estan acostumats a viure aquestes situacions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa