Diari La Veu del País Valencià
Puig defensa les excepcions del requisit lingüístic per al personal sanitari i investigador

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dimecres que el requisit lingüístic exigit als funcionaris tinga excepcions en àmbits com el de la Sanitat o el de la Investigació i sobre aquest tema ha recalcat que al País Valencià “no hi ha cap conflicte lingüístic ni l’ha d’haver-hi en el futur”. Puig, després d’assistir a la signatura del conveni entre la Conselleria de Sanitat i la Fundación Amancio Ortega, ha explicat que s’està estudiant la possibilitat de no exigir el valencià a funcionaris de determinades àrees en la pròxima llei de Funció Pública i sobre aquest tema ha recalcat que “excepcionalitats hi haurà, lògicament”.

En eixe sentit, ha apuntat que “el prioritari i el fonamental” és que el ciutadà és “el que té el dret a decidir la llengua en la qual es relaciona amb l’Administració”. “Eixa és la qüestió”, ha recalcat. Així, ha recordat que al País Valencià hi ha dues llengües cooficials, el valencià i el castellà, la qual cosa és “una gran riquesa i una gran oportunitat que no es pot veure com un problema”.

Per tant, ha defensat que el requisit lingüístic “cal veure’l des de la normalitat allunyat de qualsevol radicalitat” perquè “no hi ha un problema lingüístic perquè el valencià estiga intentant ser absolutament hegemònic ni hi ha tampoc cap problema per a entendre que nosaltres tenim dues llengües i les dues han de tindre la mateixa consideració”. “Aquesta és la realitat i no hi ha cap conflicte lingüístic a la Comunitat Valenciana ni l’ha d’haver-hi en el futur”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa