El TSJ anul·la l'ordre que rebaixava la ràtio a 23 alumnes en les aules valencianes d'Infantil

El tribunal estima el recurs de la Federació de Centres Catòlics en entendre que la norma envaeix competències estatals
/ València
24 octubre 2018 01:00h

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha anul·lat l'ordre de la Conselleria d'Educació que fixava en 23 en lloc de 25 el nombre màxim d'alumnat per aula en Infantil per al curs 2017-2018. Aquesta ordre afectava una trentena de localitats valencianes.

Segons informa l'alt tribunal valencià en un comunicat, la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa estima així el recurs presentat per la Federació Espanyola de Religiosos de l'Ensenyament-Centres Catòlics de la Comunitat Valenciana i declara l'ordre "contrària a dret per falta de competència autonòmica per a regular aquesta matèria i per extemporaneïtat de l'ordre".

En la resolució, els magistrats expliquen que "la Sala no ha de qualificar si és encertat o no en pro de la qualitat de l'ensenyament que la ràtio màxima siga reduïda (no se li faria difícil respondre a això afirmativament)" però assenyala que, "en aquest cas, la competència correspon al Consell de Ministres autor d'una disposició administrativa de contingut bàsic, que no dóna motiu a alteració del màxim d'alumnes per unitat escolar".

La Sala condemna  la Generalitat en costes, que haurà de pagar 2.500 euros per les despeses del procés.

next