Mor l'exministra socialista Carmen Alborch

La senadora va rebre aquest 9 d'Octubre l'Alta Distinció de la Generalitat
/ València
24 octubre 2018 01:00h
Carmen Alborch junt amb el president espanyol Pedro Sánchez i el cap del Consell Ximo Puig el passat 9 d\'Octubre.

Carmen Alborch (Castelló de Rugat,la Vall d'Albaida, 1947) ha mort aquest dimecres, 24 d'octubre, després de patir una llarga malaltia.

L'exministra de Cultura, senadora socialista i escriptora ha mort a València aquest dimecres als 70 anys. Alborch va rebre el passat 9 d'Octubre l'Alta Distinció de la Generalitat per a reconéixer que va ser la primera degana de la Facultat de Dret de València i que al llarg de la seua trajectòria política i professional ha reivindicat sempre el feminisme i la igualtat entre dones i homes. Alborch va defensar durant el seu discurs com a portaveu dels guardonats el 9 d'Octubre que el feminisme s'havia de declarar Patrimoni de la Humanitat.

Carmen Alborch va ser ministra de Cultura entre 1993 i 1996, durant el mandat de Felipe González, a més de diputada del grup socialista en tres legislatures. En 2007 va ser candidata a l'alcaldia de València i, a més, va exercir de portaveu socialista a l'Ajuntament fins a juny de 2011.

En el seu currículum figuren nombroses distincions per la seua lluita per la igualtat entre dones i homes, com ara el Premi de Dones Progressistes, el Premi Meridiana de la Junta d'Andalusia, el Premi Rosa Manzano 2007 i el Premi de Gabriela Sánchez Aranda 2009. A més, va ser nomenada sòcia d'honor de l'Associació Clàssiques i Modernes i de l'Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas (AMIT) i va rebre també el Premi Generant Art 2015 concedit per l'Associació Generant Art de dones artistes.

 

next