Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat recorrerà la sentència que anul·la la reducció de la ràtio en les aules d’Infantil

La Conselleria d’Educació ha avançat aquest dimecres que la Generalitat recorrerà contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià d’anul·lar l’ordre que rebaixava la ràtio en aules d’Infantil de 3 anys en 30 localitats valencianes en el curs 2017-2018. El TSJ ha anul·lat l’ordre perquè considera que la normativa “envaeix competències estatals”.

Per contra, la Conselleria assenyala que la competència exclusiva en matèria de planificació educativa és autonòmica i no del Consell de Ministres, com assenyala la sentència. A més, recorda Educació, “la normativa estatal marca màxims de ràtios, no mínims”.

Educació recorda que la decisió del tribunal “no afecta en cap mesura el funcionament normalitzat dels centres”, atés que l’ordre anul·lada, la 18/2017, “ja no està en vigor perquè aquesta normativa va ser substituïda per l’ordre 22/2018.

“Des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport es considera que totes les mesures que s’emprenen per a garantir menys alumnat a l’aula van a favor de garantir una millor qualitat i una millor atenció educatives a l’alumnat valencià. És per això que s’adoptaran totes les mesures que calguen per a vetllar per aquest dret dels xiquets i xiquetes valencians”, expliquen en el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa