Diari La Veu del País Valencià
Les Corts recorden el llegat de Carmen Alborch

El ple de les Corts d’aquest dijous ha arrancat amb un minut de silenci en record de l’exministra de Cultura Carmen Alborch i de l’exdiputada socialista Mercedes Sanchordi, que va morir la setmana passada.

Abans de començar la sessió plenària, el president de la cambra, Enric Morera, ha pres la paraula per a destacar la labor d’Alborch “per a avançar en la igualtat i en els drets de les dones”. “Sempre ho va fer des del respecte absolut de la posició de l’altra persona i amb un somriure”, ha afirmat.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, també ha arrancat la seua intervenció recordant Alborch i Sanchordi com a dones pioneres. Puig ha mostrat primer el seu agraïment als diputats que s’han adreçat a la Generalitat Valenciana per a mostrar “les seues condolences” per la mort de l’exministra.

El president ha volgut posar en valor que Carmen Alborch va ser “una dona pionera, un exemple de tolerància, solidaritat, intel·ligència i una bona mestra per a molts de nosaltres” i ha recordat una entrevista en la qual Alborch li va dir: “El meu somni, crec que com el de tot el món, és ser feliç, però crec que aquesta felicitat ara mateix ha de ser compartida. Si som persones conscients i solidàries, pensem que la felicitat no és una cosa individual, sinó que poden haver moments de felicitat, però som més feliços si veiem les altres persones més felices”. Puig ha fet referència a aquest record per a subratllar que “així entenem molts la política”.

Ximo Puig ha dit també unes paraules per a recordar Mercedes Sanchordi, una diputada amb la qual va compartir “tantes aventures polítiques” i que “va ser pionera en la conciliació”. ” Crec que no convé oblidar les persones ni les seues idees”, ha afirmat el president.

Comparteix

Icona de pantalla completa