Diari La Veu del País Valencià
Veïns alarmats per la retirada d’amiant a les casernes de València
RedactaVeu / València

En declaracions del portaveu de Compromís, Joan Ribó, “els veïns de les finques confrontants han contactat amb nosaltres alarmats perquè sembla que no s’estan realitzant els treballs de retirada dels sostres d’uralita amb les mesures adequades per evitar la seua dispersió en l’ambient”.

Des de Compromís s’ha volgut fer una crida a l’equip de govern del Partit Popular respecte a aquest tema ja que paret amb paret hi ha una escola pública, el CEIP Sant Àngel de la Guarda, de manera que la prevenció es fa, si cap, encara més necessària.

Concretament els sostres dels barracons són d’uralita, és a dir que contenen amiant, una substància altament perillosa que provoca càncers amb una elevadíssima taxa de mortalitat.

Per això, en la retirada de les planxes d’uralita, “s’han de seguir unes pautes de seguretat previstes en la normativa de substàncies perilloses, per prevenir la dispersió en l’ambient de les fibres i pols d’amiant”.

Els treballs de demolició, que des de fa diverses setmanes s’estan realitzant a les antigues casernes d’Enginyers al carrer Sant Vicent, han alertat els residents, que tenen por perquè no s’estan seguint les pautes correctes de seguretat.

Es tracta d’un cas que podríem estar davant una possible vulneració de les lleis en matèria de protecció de la salut pública, per això, des de Compromís, es considera necessària per part de l’ajuntament la realització d’una exhaustiva inspecció per verificar el compliment de la legislació i, si escau, obligar l’empresa a paralitzar les obres i a establir les pautes de seguretat obligatòries.

Retirada de l’amiant

Vídeos dels veïns

Comparteix

Icona de pantalla completa