Diari La Veu del País Valencià
Defensa expulsa de l’Exèrcit el militar de ‘La Manada’

L’Exèrcit espanyol ha expulsat el militar Alfonso Jesús Cabezuelo, el membre de ‘La Manada’ condemnat per abusos sexuals contra una jove als Sanfermines de 2016. Inicialment, Cabezuelo va quedar en situació de suspens en funcions, però un cop l’Audiència de Navarra va acordar la seua llibertat, va passar a la situació de servei actiu però amb la prohibició d’obtindre un destí. Ara mateix es trobava adscrit administrativament a la subdelegació de Defensa de Sevilla. Cabezuelo era soldat de l’Exèrcit de Terra.

El 26 d’abril l’Audiència de Navarra va donar a conéixer la decisió de condemnar a nou anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual els cinc membres de ‘La Manada’ però els va absoldre del delicte d’agressió sexual i del delicte contra la intimitat per violació grupal. Aquest nou pas judicial va implicar que el grup de joves quedarà en llibertat provisional, fins que la sentència siga ferma. A més d’aquesta sentència, Cabezuelo esta imputat per un delicte de maltractaments.

Quatre d’aquestos cinc homes condemnats pel cas dels Sanfermines –entre els que s’inclou el militar– també han estat processats pels suposats abusos sexuals que va patir una jove de 21 anys dins d’un vehicle i que també es van gravar, com en el cas de Pamplona. Els fets de Pozoblanco van ocórrer l’1 de maig de 2016, dos mesos abans dels de Pamplona.

Reaccions al carrer

Una vegada coneguda la sentència sobre el cas dels Sanfermines, milers de persones van omplir els carrers amb crits com ‘Aquesta sentència és una vergonya’, ‘La Manada som nosaltres’, ‘No és un abús, és violació!’ o ‘Passe el que passe, nosaltres et creiem’. En el cas de València, la protesta es va convertir en una multitudinària manifestació fins a la seu de la delegació del govern a València, al carrer de Colom, on hi havia convocada una altra concentració pel mateix motiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa