À Punt Mèdia i l'AVL signen un conveni per a donar a conéixer 'l'escriptor de l'any'

Les dues institucions organitzaran conjuntament cursos de valencià específics per a l'àmbit dels mitjans de comunicació
/ València
25 octubre 2018 01:00h

El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, i la directora general d'À Punt Mèdia, Empar Marco, han signat aquest dijous al matí al monestir de Sant Miquel dels Reis un conveni de col·laboració per a promoure la llengua i la literatura valencianes. En l'acte han estat presents també el president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, i diversos membres de l'AVL. El conveni té una durada de quatre anys a partir d'aquest dia.

À Punt es compromet a gravar i editar un contingut audiovisual sobre 'l'escriptor de l'any', amb el qual es commemora el Dia de les Lletres Valencianes –el 20 de novembre–, així com a facilitar a l'AVL aquest material per a reproduir-lo i distribuir-lo gratuïtament en l'àmbit escolar. L'AVL, per la seua banda, podrà patrocinar programes d'À Punt que tinguen per objecte el foment i la difusió del valencià o la promoció de la cultura en valencià en el terreny literari, de les arts escèniques, del cinema, de la música i de la cançó.

Les dues institucions, a més, col·laboraran per a fomentar la connectivitat de les seues webs amb la finalitat d'afavorir la difusió de documents aprovats per l'AVL, dels vocabularis específics o de continguts audiovisuals relacionats amb matèries tractades per la institució lingüística. D'altra banda, l'AVL també col·laborarà en l'assessorament lingüístic quan À Punt així ho requerisca i ambdós organitzaran conjuntament cursos de valencià referits a l'àmbit de la llengua en els mitjans de comunicació.

El president de l'AVL ha subratllat el paper d'À Punt: "És un ens que vertebra un país difícil de vertebrar. I no només amb les notícies, sinó amb el nostre idioma". Ferrer ha reiterat que l'organisme que presideix "sempre estarà al costat d'À Punt". La directora general d'À Punt ha destacat "el suport de l'AVL des del primer dia i fins i tot abans de començar". "À Punt necessita aquest suport per a créixer i per a complir els objectius pels quals es va crear", ha remarcat.

next