Diari La Veu del País Valencià
El festival Rototom Sunplash guanya el premi a Millor Acció Social dels Premis Fest

El festival Rototom Sunsplash de Benicàssim (la Plana Alta) s’ha alçat amb el guardó a Millor Acció Social en la quinta edició dels Premis Fest, celebrada aquest dimecres en el marc del BIME Live, a Bilbao. El premi a la Millor Acció Social reconeix el compromís social del festival internacional reggae, que se celebra cada agost al recinte de concerts de la citada localitat.

En la seua última edició, la del vint-i-cinqué aniversari, el certamen ha impulsat i desenvolupat amb Exodus, la seua organització sense ànim de lucre, una campanya solidària per a ajudar Proactiva Open Arms a continuar salvant vides al Mediterrani. Ho ha fet a través d’un sistema de gots reciclables pels que la gent paga un euro que va destinat a l’organització.

Open Arms i altres organitzacions de rescat d’immigrants han tingut també presència al Fòrum Social del Rototom Sunsplash en l’última edició del certamen, on han pogut explicar, i denunciar, els problemes de la seua missió humanitària.

El festival s’ha implicat també en la difusió de la labor d’ONG com Open Arms o Accem –que treballa en l’acolliment de persones refugiades– projectant en temps real durant la setmana del festival vídeos sobre el seu dia a dia.

Els Premis Fest són l’únic reconeixement a Espanya als macroesdeveniments musicals i tenen com a objectiu incentivar la qualitat i valorar el treball tant dels festivals menuts com dels mitjans i dels grans. En total, 170 festivals inscrits i més de 50.000 votacions han configurat el panell de finalistes en 2018, han recordat des de l’organització dels guardons.

Comparteix

Icona de pantalla completa