Diari La Veu del País Valencià
CSI-F arreplega 10.000 signatures perquè Educació no aplique l’increment de ràtios

RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F ha aconseguit arreplegar 10.000 signatures per a reclamar la derogació del Reial decret 14/2012, que contempla mesurades com l’ampliació de ràtios per aula o l’impediment de cobrir baixes fins que no transcórreguen deu dies lectius sense docent.

La central sindical pretén que en el pròxim curs Conselleria d’Educació no aplique aqueixes mesures.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) va començar a meitat de febrer la campanya denominada Recuperem el nostre amb l’objectiu de dignificar el treball dels docents. Entre les mesures desenvolupades destaca una recollida de signatures per a la derogació del citat reial decret i perquè no s’aplique, en l’àmbit valencià i en el curs 2014-2015, aquells punts que no estiguen marcats com d’obligat compliment.

CSI-F està duent a terme al País Valencià la recollida de signatures als centres i també de forma digital. En aquest últim cas ho realitza per correu electrònic, amb un enllaç en la seua pròpia web i amb el suport de la seua pàgina de Facebook, que ha aconseguit els 10.000 seguidors.

30 alumnes en Infantil i Primària, i 42 en Secundaria

La central sindical considera que l’increment de ràtios de 25 a 30 alumnes en Infantil i Primària i de 39 a 42 en Secundària provoca una massificació de l’alumnat que perjudica el seu aprenentatge i el treball del docent.

De la mateixa manera, el fet d’esperar fins que transcórreguen deu dies d’una baixa per a cobrir-la empitjora l’atenció als alumnes i el funcionament del centre. Finalment, l’ampliació horària per als docents de Secundària que contempla el decret implica una sobrecàrrega per a professionals ja saturats laboralment.

Comparteix

Icona de pantalla completa