Diari La Veu del País Valencià
Paiporta reestructura el seu govern després que el PSPV haja decidit passar a l’oposició

El PSPV de Paiporta ha decidit trencar el pacte de govern subscrit amb Compromís i Podem-Esquerra Unida després de les eleccions de maig de 2015. Arran de les diferències manifestades pels dirigents locals socialistes, els militants del PSPV de la localitat de l’Horta Sud ratificaven aquest dimecres en una votació el seu desig d’abandonar el govern municipal, trencament que s’ha fet efectiu aquest dijous i que es plasmarà aquesta nit en el primer ple municipal que se celebrarà amb els socialistes en l’oposició.

Després que els regidors socialistes Vicent Císcar i Maribel Albalat hagen presentat la renúncia al càrrec, l’equip de govern liderat per l’alcaldessa Isabel Martín ha reestructurat la seua composició per a assumir les àrees que deixaven vacants els representants del PSPV. Així, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, l’actual regidor de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana, Guillem Montoro, de Compromís, assumirà l’àrea de Benestar Social, que agruparà a partir d’ara Igualtat, Sanitat i Salut, Persones Majors i Cooperació Social. Montoro continuarà, a més, al capdavant de l’àrea de Participació Ciutadana. La regidora Teresa Verdú, de Podem-EU, sumarà a les seues competències de Foment de les Arts Escèniques i Biblioteca les d’Ocupació i Comerç.

L’equip municipal ha traslladat que, independentment dels canvis, els grups que continuen governant “seguiran implementant les mesures acordades en el pacte signat en 2015, orientat a prioritzar l’atenció a les necessitats bàsiques de la ciutadania més vulnerable des del punt de vista econòmic i social”. En l’àrea de Benestar Social, el seu nou responsable, Guillem Montoro, ha explicat que incidirà en el desenvolupament de polítiques de vivenda, d’extensió de la Renda Valenciana d’Inclusió i en una “idea més transversal del treball en Igualtat per a donar-li una perspectiva de visibilitat i defensa dels drets de les persones que formen part dels col·lectius LGTBI”.

En Ocupació i Comerç, la nova regidora, Teresa Verdú, centrarà els seus esforços en “l’extensió de polítiques per a dinamitzar i reforçar el paper del Mercat Municipal dins d’un treball més ampli pel comerç local i per afavorir l’emprenedoria com una forma essencial perquè les persones troben un desenvolupament laboral ple”.

El comunicat conclou assenyalant que en els pròxims dies es faran efectius administrativament aquestos canvis i els nous responsables de les àrees es reuniran amb els equips humans de cada regidoria per a continuar amb normalitat el treball al més prompte possible.

Els motius del PSPV

Les raons que han portat els regidors socialistes a abandonar el govern són, segons va indicar el PSPV, les diferències en el si del govern local “des del primer dia” pel que consideren una “actitud unilateral” de Compromís “en molts assumptes” de gestió. Amb tot, segons les mateixes fonts, la raó per a trencar el pacte de govern va ser la decisió de Compromís de tornar a convocar els actes anomenats ‘Trobades amb l’Alcaldessa’. Uns actes que, segons considera el PSPV, “només tenen dos objectius: enaltir la figura de l’alcaldessa fent seua la gestió que estem fent tots els membres del govern, utilitzant els recursos municipals per a promocionar la seua imatge”, i “silenciar” el PSPV públicament. “Vol fer-nos anar a unes trobades com a convidats de pedra a l’espera que l’alcaldessa es digne a donar-nos la paraula”, va denunciar el partit el passat 11 d’octubre.

Comparteix

Icona de pantalla completa