Diari La Veu del País Valencià
Mulet, sobre l’AP-7 a Ábalos: Fa olor de traïció

El senador de Compromís Carles Mulet ha advertit aquest dijous al PSOE i al ministre de Foment, José Luis Ábalos, que “Compromís no els ha permés governar a Espanya perquè ara es despengen matisant la imminent gratuïtat de l’AP-7” i ha reclamat que la garantisca. “Les recents declaracions del ministre en les quals no assegura ara la gratuïtat del vial fan olor de traïció”, ha recriminat.

Des de la coalició recorden que els valencians estan pagant peatges “tota la vida” per a circular per una via ràpida i segura mentre que en altres autonomies tenen vials de gran capacitat gratuïts. “El que és vàlid per als altres ha de ser-ho també per a nosaltres, que suportem aquesta mena de greuges durant dècades”, ha afegit Mulet. “Ábalos ha de garantir la gratuïtat de l’AP-7 a la qual s’han compromés per activa i per passiva o bé anar-se’n a casa per mentir als valencians”, ha assenyalat el senador.

Des de la coalició valencianista han demanat “aclariments” al ministre, al qual recentment han interpel·lat per aquest motiu al Senat. “Ens temíem alguna cosa estranya, per això vam demanar les seues previsions per a treure les barreres i fer lliure la circulació per l’actual AP-7 en poc menys d’un any. Especialment per les respostes tan poc concretes, que no quadren amb qui està plenament convençut del futur del vial”, ha assenyalat Mulet.

Compromís no vol més negociacions sobre el futur d’aquest vial. “La societat valenciana, les diputacions, els ajuntaments i les Corts Valencianes han dit prou”, assenyala la coalició. A més, afegeixen que “el vial ha de ser lliure ja, com hem defensat i, a més, el ministeri ha d’esforçar-se a concloure l’A-7 per a tindre una connexió interior fins a Tarragona que descongestione de trànsit els vials de la costa i ha de crear nous accessos per a les poblacions que fins ara han hagut de suportar tota mena de problemes associats al vial sense cap benefici”.

Mulet ha retret als socialistes aquesta “eixida de guió que fa olor de traïció i que boicoteja l’esperit amb què treballa el govern valencià”. A més, el senador demana a Ábalos que “mostre per fi les seues cartes” i deixe de “marejar” perquè “no els hem votat per això”.

Comparteix

Icona de pantalla completa