Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol habilita 157,21 milions d’euros per a cobrir la desviació del dèficit al País Valencià

El País Valencià comptarà amb 157,21 milions d’euros del govern espanyol per a cobrir la desviació del dèficit de 2017. Així ho ha explicat aquest divendres en un comunicat el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio. L’habilitació per part del govern espanyol d’aquestos fons addicionals per a cobrir la desviació en el dèficit de 2017 del País Valencià permetrà, a més, “que aquesta Comunitat puga fer front a les seues necessitats de finançament del dèficit públic”, ha assenyalat Juan Carlos Fulgencio.

En total, el govern espanyol, a través de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics (CDGAE), va acordar aquest dijous assignar 339,59 milions d’euros addicionals que aniran destinats a cobrir els desviaments en els objectius de dèficit de 2017 de sis autonomies, entre elles el País Valencià. La modificació afecta també Aragó, Castella-La Manxa, Extremadura, Múrcia i Castella i Lleó.

Aquestos recursos, que constitueixen l’Extra-FLA (II), procedeixen tant del compartiment del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) com del Fons Facilitat Financera, tots dos integrats en el Fons de Finançament a Comunitats Autònomes. L’Estat, a través de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), gestionarà, amb càrrec al crèdit concedit, el pagament de les factures o documents acreditatius de les obligacions de pagament per als conceptes que es vagen finançar amb aquestes quantitats addicionals.

Aquest acord pretén completar el procés de dotació de recursos per a finançar les desviacions de l’objectiu de dèficit de 2017, iniciat en la Comissió per a Assumptes Econòmics de 5 de juliol de 2018. El pacte permetrà ajudar que les autonomies afectades puguen complir amb els terminis de pagament previstos en la normativa sobre morositat així com garantir que compten amb el finançament necessari per a atendre de forma immediata els seus venciments i les seues necessitats de finançament del dèficit públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa