Diari La Veu del País Valencià
ERPV-EV fa una crida a la unitat de l’esquerra valencianista en el 59é Aplec del Puig

El 59é Aplec del Puig que tindrà lloc aquest diumenge 28 d’octubre a la Muntanyeta de la Patà estarà centrat en el País Valencià i la necessitat que aquest s’erigisca en el centre de les polítiques per a valencianes i valencians i de deixe de mirar cap a Madrid per a esperar que ningú solucione els greus problemes estructurals, econòmics i culturals que pateix, segons expliquen Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) i Esquerra Valenciana (EV) en un comunicat.

ERPV-EV arriba a aquest 59é Aplec agafant com a marc de referència el missatge i el mandat de la ponència aprovada en setembre a Simat de la Valldigna. “Entenem que el País Valencià no pot seguir pidolant a cap amo, per progressista que vulga autodenominar-se, que ens tracte millor. No és una qüestió de sobiranisme, és qüestió de dret: el dret que tenim els valencians a gestionar els nostres recursos, a legislar sobre la nostra llengua, la nostra vivenda i el nostre territori”, indiquen.

La convocatòria anima a deixar enrere la nostàlgia mirant cap al futur però analitzant allò que no s’ha fet bé. Per tot plegat, ERPV-EV fa una crida a la unitat de l’esquerra valencianista i republicana “per a intentar avançar cap al País Valencià lliure que mereixem i pel qual treballem des de fa anys”, reclamen.

Per això, l’acte polític de l’Aplec comptarà amb la participació de Josep Lluís Albinyana, jurista i polític compromés amb el valencianisme des de fa dècades. “El president del Consell preautonòmic, com poca gent, poc parlar-nos del que ha de ser el País Valencià des de l’experiència i el compromís amb el nostre territori”, apunten. “Però el fet de centrar-nos en el nostre país no pot fer que deixem de mirar que, a pocs quilòmetres de casa nostra, el poble germà de Catalunya pateix un assetjament polític i judicial que ha dut el legítim govern de la Generalitat a la presó o a l’exili i que ha encausat centenars de ciutadans pel sol fet de voler votar o de defensar el seu dret a viure en un estat lliure i independent de l’estat espanyol”. Junt amb Albinyana també participaran la jove Núria Marín, membre de la Permanent Nacional del Jovent Republicà i portaveu d’Universitats per la República, qui representa “la veu del poble català que clama per la independència”; la diputada al Parlament de Catalunya Irene Fornós, i el senador d’Esquerra Miquel Aubà.

El president d’ERPV-EV, Josep Barberà, prendrà la paraula per a cloure l’acte i fer una crida a la unitat de l’esquerra valencianista, “únic camí per avançar cap a la República Valenciana, sense por i sense aldarulls però sí amb fermesa i convicció”, avancen. L’acte finalitzarà amb l’actuació de Josep Lluís Notari, cantautor de La Vilavella que ha publicat els discos D’espadà i altres versos i L’Arcàdia de Syntagma.

Com és tradicional, ens acompanyarà la colla Estrella roja de Benimaclet. Previ a l’Aplec, el Jovent Republicà, comandat pel seu Portaveu Nacional Pau Morales, farà una reunió a la Muntanyeta de la Patà.

Comparteix

Icona de pantalla completa