Diari La Veu del País Valencià
Compromís fa públics els contractes d’Aerocas amb l’exsoci de l’exdona de Carlos Fabra
RedactaVeu / Castelló de la Plana
El primer contracte que des de Compromís es té constància és un contracte anual des de l’1 de gener de 2006 al 31 de desembre d’eixe exercici; l’àtic del familiar de Fabra va ser ocupat des de maig de 2005 fins a novembre de 2011. “Per eixa anualitat, es va pagar 6.103,44.€; 510,87 euros mensuals per la neteja d’un àtic, “que aparentment segons aquesta despesa, estaria realment relluint”, indica la coalició nacionalista.
Segons les mateixes fonts, en 2007 es va signar un altre contracte que en aquest cas pujaria a 6378,00 euros mes IVA, “desconeixent si han existit posteriorment més contractes amb la mateixa empresa”.
“Ara –indica Compromís en una nota de premsa- el Consell ha donat a la diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, còpia dels contactes subscrits des de 2008 fins a 2011, en 2012, quan Aerocas abandona l’àtic del cosí d’Alberto Fabra i s’ubica a l’aeroport, es veu que Rasa ja no li ix a compte i es contracta un altra empresa de Torreblanca”.
En 2008 el cost va ser de 6.642,92 euros; en 2009 de 6.864,84 euros; en 2010 de 7002,2 euros i en 2011 de 7.212,12 euros.
Segons el mateix comunicat, Limpiezas Rasa SA és propietat de Jose Luis Ramírez, “qui va ser soci de l’exdona de Carlos Fabra, María Amparo Fernández, en algunes aventures immobiliàries. Ramírez precisament va haver de comparèixer a l’octubre passat per testificar en el judici a Carlos Fabra, per l’entrega que aquest primer li va fer de dos xecs per 8.000 euros per viatges taurins”.
Per a Compromís, la relació de Rasa amb la Diputació Provincial “sempre ha estat carregada de polèmica, al ser l’habitual beneficiat quasi sempre en les adjudicacions amb milionaris ingressos gràcies a l’ens provincial des de l’arribada de Carlos Fabra”.
Aquests contractes, segons Compromís, “es revisaven a l’alça de manera continuada”. Així, per netejar l’àtic es pagaven uns 600 euros al mes a l’empresari que després pagava xec a Carlos Fabra . “El Consell no ha explicat en cap moment el procediment que es va seguir per contractar aquests serveis, però es dóna a entendre que va ser un procediment digital i sense publicitat”, denuncia Compromís.

Per al coportaveu de Compromís a les comarques de Castelló, Carles Mulet “de nou, veiem com de l’aeroport s’han alimentat molts amics del poder, que sense oferta pública es contractara un soci d’aventures i reconegut amic de Carlos Fabra perquè netejara l’àtic del cosí d’Alberto Fabra, pagant-li 600 euros al mes, no deixaria de ser una coincidència si no n’haguérem vist ja tantes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa