Diari La Veu del País Valencià
El Consell destinarà 3 milions per a reduir les llistes d’espera sanitàries

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres l’acord pel qual es regula el programa especial de productivitat per a la reducció de les llistes d’espera el cost estimat de la qual per al que resta de l’exercici 2018 és de tres milions d’euros.

Segons ha informat la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, després del ple, l’acord té com a finalitat establir un nou programa especial per a la reducció de la demora assistencial, que substitueix el vigent programa d’autoconcertació.

Les modificacions que introdueix el nou programa consisteixen en la inclusió no solament de l’activitat quirúrgica sinó també de determinades exploracions diagnòstiques com ara els TAC, les ressonàncies magnètiques i les ecografies; al mateix temps que arreplega la retribució per acte i no per sessió, com fins ara. Un altre dels aspectes que s’ha tingut en compte a l’hora d’elaborar aquest acord és l’equitat, atés que la seua finalitat és equiparar l’espera dels pacients entre els diferents departaments.

En el programa també s’inclou la possibilitat que els equips amb menor demora i que tinguen disponibilitat puguen realitzar procediments a pacients que pertanyen a altres centres la demora assistencial dels quals siga superior a la seua. El nou acord del Consell s’orienta a premiar l’eficiència dels equips professionals mitjançant compensació econòmica i a garantir l’equitat en l’accés i temps mitjà d’espera com a principals valors.

Segons s’arreplega en l’acord, la Conselleria de Sanitat compensarà els professionals que participen en el nou programa especial de productivitat en l’execució d’activitats fora de la jornada ordinària per a disminuir la demora.

Comparteix

Icona de pantalla completa