Diari La Veu del País Valencià
Kepa Junkera s’uneix a Pep ‘Botifarra’ i a Miquel Gil per a estrenar l’últim disc en la verema de Benlloc

Kepa Junkera encapçala el cartell del Festival Viniterrània a Benlloc acompanyat del ‘Botifarra’, Miquel Gil i Hilari Alonso. El músic basc presentarà per primera vegada al País Valencià el seu darrer treball. Les celebracions al voltant del vi a la població de la Plana Alta, s’intercalen amb les actuacions de l’humorista Xavi Castillo, l’actuació de Ramonets i l’Aplec de Muixerangues del País Valencià.

El Festival Viniterrània de Benlloc acull del 2 al 4 de novembre humor, dansa i muixerangues a més dels tradicionals concerts en la seua quarta edició. Cultura i música es barregen amb la programació de les Festes de la Verema i el BIWM al voltant dels vins de la terra i vins alemanys. Tastos professionals i taules redones i xerrades sobre els vins de la Vall del Rin són les activitats destacades d’aquest any.

El concert especial del Viniterrània serà el de Kepa Junkera, qui presentarà el seu últim disc FOK en exclusiva i per primera vegada al País Valencià amb un espectacle inèdit. L’actuació permetrà al públic gaudir d’una mescla de folk i la música de la trikitixa del músic, compositor i productor basc amb les veus dels valencians Pep Gimeno ‘Botifarra’, Miquel Gil i Hilari Alonso, el dissabte 3 de novembre a les 22 hores.

El divendres a les 21 hores s’obrirà la programació cultural amb l’actuació Punxem la bota! acompanyada de la música de la banda Amor a l’Art, una demostració del procés de “punxar a bota” tal com es feia antigament per a tastar el vi de la nova collita com a acte inaugural. Després del ritus al voltant del vi, Xavi Castillo durà el seu humor àcid fins a la Carpa del Vi.

Dissabte, Benlloc s’inundarà d’enfaixats i enfaixades, a partir de les 17 hores, més de 500 persones de sis colles muixerangueres: la Colla d’esbart i gegants de Vacarisses i la Colla de Dolçainers i tabaleters Coll de la Mola de la Pobla Tornesa es trobaran a la Plaça de l’Església i baixaran en cercavila fins a la Plaça Sant Antoni, on, cap a les 18 hores, començaran les rondes de figures muixerangueres. En acabar, al voltant de les 20 hores la programació continuarà amb dansa contemporània, l’espectacle Be wine my friend de NO DISC. En acabar serà l’hora del sopar popular de maridatge amb el menú oferit per l’organització i que ja es pot reservar a través d’Internet. I a les 23.30 hores la Trocamba matanusca donarà per finalitzada la jornada encara que els assistents podran continuar la festa amb una discomòbil a la pista poliesportiva de Benlloc.

L’últim dia de Viniterània tancarà amb el concert de Ramonets, un grup de rock infantil i didàctic que no és la primera vegada que visita Benlloc. El concert està adreçat al públic familiar. Després de l’animada actuació se celebrarà el tradicional tast popular comentat amb dinar de pa i porta; en aquesta edició, es tastaran les novetats de blancs i rosats de quatre cellers. Tots els concerts i espectacles són gratuïts.

Comparteix

Icona de pantalla completa