Martínez Dalmau reuneix els avals suficients per a liderar Podem en les eleccions a la Generalitat

El candidat, que va rebre el suport del líder de la formació morada a les Corts Antonio Estañ, suma 260 adhesions de les 150 necessàries en poc més d'un dia
/ València
27 octubre 2018 01:00h

La candidatura Endavant Podem, que encapçala Rubén Martínez Dalmau, ha obtingut en 36 hores els 150 avals necessaris per a presentar-se a les primàries de Podem Comunitat Valenciana i acumula ja 260 suports per a aquesta elecció.

Dalmau va rebre el suport de l'actual líder i portaveu de Podem a les Corts, Antonio Estañ, així com els de la senadora Pilar Lima i la diputada Beatriu Gascó. La candidatura Endavant Podem es va presentar oficialment el passat dimarts, 23 d'octubre, on Dalmau es va mostrar orgullós de l'evolució de Podem des del seu naixement i va assegurar que ja "ha passat a la història de la democràcia d'aquest país" i que continua sent "una opció de regeneració" de la política.

La llista que encapçala Martínez Dalmau respon a un acord plural per a presentar una candidatura d'unitat que inclou candidats de totes les sensibilitats que van concórrer a les últimes eleccions internes de l'organització, segons apunta Endavant Podem en un comunicat.

El reglament de primàries de Podem estableix que els candidats a cap de llista han d'obtindre en el termini de sis dies un mínim de 150 avals persones inscrites, en la circumscripció corresponent, des d'almenys tres mesos abans de les votacions. El termini per a arreplegar els avals es va obrir dimecres passat, dia 24 d'octubre, i el 25 a la vesprada el candidat de Endavant Podem ja havia superat el suport sol·licitat, ha informat la candidatura.

Endavant Podem opta per "cohesionar el partit i enfortir l'organització de cara a abordar les eleccions autonòmiques per a guanyar la Generalitat Valenciana", han indicat des de la candidatura. Martinez Dalmau s'ha mostrat "agraït i il·lusionat davant el suport de les bases" en els primers dies d'aquesta marxa. El ja candidat a encapçalar Podem ha assegurat que vol "seguir sumant talent" a una candidatura "on totes les persones valuoses van a tindre espai" perquè "vol que siga el més àmplia i plural possible".

next