Diari La Veu del País Valencià
Compromís critica l’ambigüitat d’Ábalos sobre l’AP-7: No és acceptable cap escenari que no siga la gratuïtat en 2019

La diputada del grup parlamentari Compromís a les Corts, Belén Bachero, ha criticat aquest diumenge l’ambigüitat del govern espanyol amb la gratuïtat de l’autopista AP-7 una vegada finalitze la concessió en desembre de 2019.

Per a Bachero “és molt preocupant que arribats a aquest punt el ministre de Foment, José Luis Ábalos, encara estiga marejant la perdiu sobre el futur de l’AP-7, quan l’actuació que s’ha de fer al respecte és evident. Després de tants anys en què hem pagat i repagat aquesta infraestructura amb els peatges, cap escenari que no siga la gratuïtat seria acceptable”. En aquest sentit, cal recordar les declaracions que va fer aquesta setmana el responsable de Foment quan va deixar en l’aire la gratuïtat de l’AP-7 una vegada acabe la concessió de la via i aquesta passe a ser de l’Estat, el 31 de desembre de 2019. Ábalos va anunciar que el seu departament impulsarà diferents estudis junt amb la Generalitat per a prendre la millor decisió.

“Aquesta és l’única via ràpida que tenim. Si al final acaba sent una carretera secundària més, ens faltarà la ràpida, no? Cal tindre estudis seriosos”, va ser l’explicació del ministre a la pregunta del diputat de Compromís Joan Baldoví en la sessió de control al Govern al Congrés aquest dimecres.

Bachero recorda que després de dècades de patir els peatges de l’AP-7, a causa d’injustificades pròrrogues de la concessió per diferents governs, amb les reivindicacions i reclamacions per part de la societat civil, sectors professionals i els grups polítics, s’havia aconseguit que per fi un ministre de Foment anunciara la fi de la concessió. “Per això ens sembla molt preocupant que ara el senyor Ábalos no siga clar amb la gratuïtat de l’AP-7”.

“Deixar de pagar el peatge de l’AP-7 és una necessitat de la nostra societat perquè la situació que ara mateix patim encareix la competitivitat de les nostres empreses i limita la mobilitat de la nostra ciutadania”, ha apuntat. “Així que no només exigim un compromís ferm de gratuïtat d’aquesta infraestructura viària sinó que, com han aprovat les Corts per unanimitat, el govern central treballe ja en el disseny de les connexions de l’autopista amb els municipis que travessa, de manera que estiguen al més avançades possible quan l’AP-7 passe a ser autovia en tot el tram del nostre territori”, ha conclòs Bachero.

Comparteix

Icona de pantalla completa