Els bombers de Gandia, subcampions del món en el Mundial de rescats d'accidents de trànsit

L'equip de la Safor ha aconseguit la primera posició en la prova en què cal alliberar una víctima en menys de 20 minuts
/ València
27 octubre 2018 01:00h
Els bombers de Gandia han conquistat la primera posició en la categoria d\'equip tècnic.

L'equip de Gandia del Consorci Provincial de Bombers de València s'ha proclamat subcampió en el Mundial de Rescats d'Accidents de trànsit, celebrat a Sud-Àfrica, després de quedar per davant d'altres 34 participants de 14 països.

Segons ha informat el consorci en un comunicat, "mai abans en els 19 anys d'història del Mundial un servei de bombers espanyol havia obtingut tan bons resultats com els que han aconseguit els efectius del Consorci en aquesta edició, gràcies als resultats dels equips de Gandia i Torrent".

Segons el president del consorci, Josep Bort, "es tracta del millor resultat obtingut per un conjunt del Consorci en aquest campionat d'importància a nivell planetari pel qual estem molt orgullosos". "És una mostra que s'estan fent les coses bé i que comptem amb els millors professionals", ha remarcat.

En el World Rescue Challenge es mesura i entrena la capacitat i eficàcia dels efectius d'emergències per a extraure i posar fora de perill persones atrapades en accidents de trànsit mitjançant escenaris simulats, la qual cosa redunda en el seu perfeccionament de cara a casos reals. Durant tota la setmana els diferents equips han hagut de realitzar tres maniobres. La ràpida, de 10 minuts i una víctima greu; la maniobra complexa, de 30 minuts de durada i 2 víctimes, una d'elles atrapada, i l'estàndard, de 20 minuts i un atrapat.

Precisament, en la categoria estàndard el conjunt de la Safor també ha aconseguit la primera posició. Els bombers de l'equip de Torrent (Zona 3) han quedat tercers del món en aquesta prova. A més, els bombers de Gandia han conquistat la primera posició en la categoria d'equip tècnic.

"L'excel·lent resultat obtingut pels nostres bombers de Gandia i Torrent demostren la nostra preparació i esforç a l'hora de salvar vides en accidents de trànsit. Estem al capdavant del món en aquestos serveis crucials i per a mi és un orgull haver estat a Sud-Àfrica donant-los suport en una trobada de dimensió i repercussió mundial", ha afirmat Josep Bort.

El conjunt de Gandia està compost per Vicente Sala (comandament), Sergio Gascó, Alberto Pallás, José Ignacio Prósper, Josep Montfort i Pedro Barranco (sanitari). Per la seua banda, el conjunt de Torrent està format per Xavi Soler (comandament), Cristian Andreu, Joan Miquel Gómez, Diego Martínez, Toni Boti i Sandra Mars (sanitària).

next