Diari La Veu del País Valencià
Editorials en llengües minoritzades d’Europa se citen a València per a internacionalitzar la literatura en llengua pròpia

La ciutat de València acull aquest dimecres i dijous, 31 d’octubre i 1 de novembre, el Congrés Europeu d’Editors per a promocionar i internacionalitzar les xicotetes i mitjanes editorials que materialitzen obres escrites en llengües minoritzades.

La trobada s’emmarca en el projecte d’àmbit europeu Literary Market, que va sorgir fa dos anys. Com a punt final, i per a extraure conclusions de les accions desenvolupades, València acull el simposi organitzat per l’Associació d’Editors del País Valencià. D’aquesta forma, l’esdeveniment servirà per a posar en contacte aproximadament 50 editors europeus de diversos països, així com representants de Catalunya, Galícia i País Basc, detalla l’organització en un comunicat.

El Congrés Europeu d’Editors coincideix amb la celebració de la Plaça del Llibre per a aprofitar les sinergies que es puguen produir entre les dues accions. Aquest aparador d’obres escrites en valencià comptarà amb editors de països veïns i demostrarà que “la nostra literatura està viva i que hi ha interés per part dels lectors en els textos escrits en valencià”, destaquen des de l’associació d’editors.

Festa d’octubre a l’Octubre

Els participants en el congrés també podran assistir a la festa d’inauguració de la Plaça del Llibre l’1 de novembre a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València. Aquesta cita consistirà en un sopar literari i servirà com a escenari del lliurament dels Premis Plaça, que enguany recauen en Isabel Clara-Simó en reconeixement de la seua trajectòria literària i en el programa radiofònic i televisiu Plaerdemavida per a destacar la seua tasca de difusió d’autors i obres a través de la cadena pública valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa