Diari La Veu del País Valencià
Les Corts i experts de les universitats valencianes recuperaran i publicaran les actes de l’època foral

El president de les Corts, Enric Morera, ha anunciat aquest dissabte a la vesprada a la Sala Vinatea, amb motiu del congrés ‘La veu del regne’, que el parlament valencià ha aprovat que s’inicien els treballs per a la recuperació, edició i publicació de les actes de les Corts de l’època foral, un treball que es farà conjuntament amb experts de les universitats públiques valencianes.

L’anunci s’ha fet en la presentació de la recopilació de les actes de les Corts de l’antic Regne de Sardenya en temps del rei Alfons el Magnànim, unes publicacions que s’han presentat a les persones participants en el congrés ‘La veu del regne’. L’acte ha comptat també amb la participació del president del Consell Regional de Sardenya, Gianfranco Ganau, i del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

Segons ha destacat el Morera, “traure a la llum les actes de les Corts forals ha estat un acord de la Mesa i ben aviat signarem un conveni amb les universitats de València i Alacant i la Jaume I de Castelló perquè comencen amb els treballs de recopilació i edició d’uns documents que tenen un gran valor històric i que ens parlen del passat gloriós del poble valencià. Han estat molt inspiradors els treballs que ja han fet des de les Corts d’Aragó o des del parlament de Sardenya, que han fet una magnífica tasca al respecte”.

Aquest diumenge, en un acte organitzat per la Universitat d’Alacant al Castell de Santa Bàrbara, es tancaran les celebracions per a recordar la creació de la Generalitat fa 600 anys. En l’acte també actuarà la formació Capella de Ministrers, que interpretarà un concert de música antiga.

Comparteix

Icona de pantalla completa