Diari La Veu del País Valencià
El Bloc assegura que Compromís és la garantia de la reedició d’un pacte de progrés en 2019

Més d’un miler de militants i simpatitzants del Bloc Nacionalista Valencià han assistit aquest diumenge al 41é Aplec del Puig que duia com a lema ‘Valencianisme, motor del canvi’ i que, com cada any, s’ha celebrat a l’esplanada del monestir d’aquest municipi de l’Horta Nord.

Durant l’acte central (Fotogaleria), la coordinadora nacional del Bloc i coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha volgut deixar clar en el seu discurs un doble missatge: que Compromís “és l’única garantia perquè es reedite el Botànic i no torne la dreta” i que la coalició “és qui millor defensa els interessos valencians i no es plega davant Madrid”.

Així, Micó ha argumentat que “són moltes les coses que han fet del Consell del Botànic, impregnat de l’ADN de Compromís, un govern útil per a millorar la vida de les persones i reconstruir els ciments d’un país que va quedar assolat per dècades de govern d’una dreta sucursalista, depredadora i corrupta”. I ha afegit que “és per això que ha de continuar endavant després de les eleccions previstes en maig de 2019 per a anar encara més lluny i consolidar allò aconseguit”.

Àgueda Micó ha insistit que Compromís és la “garantia” de la continuïtat del Botànic, “les seues polítiques i la garantia que no tornen els temps foscos. I ha remarcat: “Si depén de Compromís, no permetrem que la dreta, ni la de Camps i Zaplana ni la mala còpia de Rivera i Cantó, toque ni un sol govern. Així de clar: la dreta no tornarà si Compromís té la força per a impedir-ho”. Tot seguit s’ha preguntat si els altres socis del Botànic poden dir el mateix? “O hi ha qui escolta amb atenció els cants de sirena que li arriben des de la dreta? Per altra banda, hi ha qui dubtarà de si arromangar-se i posar-se a governar o tornaran els càlculs electorals de curta volada?”, ha qüestionat Micó.

La coordinadora nacional del Bloc ha conclós la seua intervenció assegurant que “nosaltres ho tenim clar. Ni dubtem amb qui volem fer el viatge ni dubtem de fins a quin punt ens impliquem. De nord a sud del país, a Madrid i a Brussel·les, Compromís fa ressonar ben ferma la veu del poble valencià defensant els nostres interessos col·lectius: un finançament just per a poder ser més ambiciosos; drets socials que ens facen més lliures i més dignes; un feminisme valent; un territori viu i cohesionat, i tantes altres coses que representen els nostres valors d’esquerra valencianista”.

La diversitat dels pobles, clau en la construcció d’Europa

El portaveu de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha conduit la tertúlia política organitzada amb l’ALE (Aliança Lliure Europea), en què han participat el representant del col·lectiu polític com David Grosclaude; la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando; la diputada i portaveu adjunta del grup parlamentari a les Corts, Mònica Àlvaro; la diputada al Congrés, Marta Sorlí, i l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual.

Així, la taula de debat matinal s’ha centrat a la defensa del valencianisme en clau europea i s’ha posat de relleu la forma de governar de Compromís.

Guardons BLOC d’Honor

Els guardons d’honor del Bloc Nacionalista Valencià són el reconeixement anual que lliura el partit en el marc de la festa del valencianisme a persones amb trajectòria compromesa en la defensa del valencianisme i a entitats culturals i socials que destaquen per la seua contribució activa cap a una societat més lliure, crítica, justa i igualitària.

Aquest any s’ha guardonat la Muixeranga d’Alacant, pel que fa al pla cultural; APLACA, Afectats per la Plataforma Castor, en referència al pla social, i la militant històrica del BLOC de la comarca de la Safor Pepa Izquierdo, per la seua vida activa en el BLOC i en defensa del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa