Diari La Veu del País Valencià
Salvador assegura que el servei nocturn de metro a València s’ampliarà quan es reben més recursos econòmics

La consellera d’Habitatge, María José Salvador, ha assenyalat aquest dilluns que el servei nocturn de Metrovalencia en caps de setmana i festius fins a les 2.30 hores “ha vingut per quedar-se” i que s’anirà millorant a mesura que es reben més recursos per a finançar-lo.

Per ara s’ha fixat fins a les 2.30 hores, “una hora raonable en el marc de les nostres possibilitats econòmiques”. Salvador ha fet aquestes declaracions en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània després de ser preguntada sobre per què s’ha fixat com a límit d’aquest servei nocturn les 2.30 hores.

A més, ha posat en valor que en desembre es puga posar en marxa aquest servei nocturn –tota la nit en el cas de cap d’any– per posar a la tercera ciutat d’Espanya al nivell d’altres grans ciutats com Madrid o Barcelona, París o Brussel·les.

Aquesta mesura, ha indicat, es costeja a través de la subvenció de 10 milions d’euros a l’Autoritat de Transport Metropolità de València –la creació ha definit com la “gran fita” d’aquesta legislatura–, destinant 1,5 milions a Ferrocarrils de la Generalitat (FGV). Salvador ha assenyalat que d’aquestos 10 milions, després de descomptar les subvencions que ja rebien València i Paterna via partida d’hisendes locals, passen a ser 3,8 milions, ressaltant l'”esforç inversor” en aquest camp, ja que Madrid i Barcelona compten amb més de 100 milions.

Així, ha indicat que en la mesura que s’augmenten els recursos, amb els 38 milions que reclamen, s’aniran “millorant els serveis”. “És un servei que ha vingut per a quedar-se”, ha reiterat.

Comparteix

Icona de pantalla completa