Diari La Veu del País Valencià
Bankia guanya 744 milions d’euros fins setembre, el 0,6% més

Bankia va obtindre un benefici net atribuït de 744 milions d’euros en els nou primers mesos d’aquest any, fet que suposa un augment del 0,6% respecte al mateix període de l’any anterior, segons ha informat aquest dilluns l’entitat.

En un context “molt complex” de tipus d’interés, el banc va elevar el resultat amb un augment en els ingressos per comissions, amb una nova reducció en els costos per l’acceleració en la captació de sinergies després de la fusió amb BMN i amb un volum estable de provisions i sanejaments.

El benefici del tercer trimestre va ascendir a 229 milions d’euros, fet que suposa un augment de l’1,7% respecte al mateix període de l’any anterior. El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha explicat que el banc ha aconseguit incrementar els beneficis gràcies al fet que ha completat “amb èxit” la fusió amb BMN, el principal repte que tenia al començament de l’exercici, ja que ha aprofitat l’oportunitat de fer negoci en segments que havia tingut limitats en anys anteriors, com la promoció immobiliària i els crèdits a grans empreses amb accés als mercats.

D’altra banda, el conseller delegat, José Sevilla, ha destacat que el model de distribució del banc ja ha començat a donar resultats i això està permetent elevar la base de clients i incrementar el negoci en àrees rendibles per al banc i de valor afegit per al client, com ara els mitjans de pagament, els fons d’inversió, els plans de pensions, les hipoteques, el crèdit al consum i el finançament a empreses.

“I tot això s’ha produït mentre tornàvem a reduir els crèdits dubtosos i els actius adjudicats, que han caigut un 14% des que va començar l’any, i augmentàvem la solvència i la rendibilitat, que ja frega el 8%”, ha afirmat Sevilla.

Comparteix

Icona de pantalla completa