Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans demana reprovar Morera per demanar la llibertat dels presos polítics catalans

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en les Corts ha demanat la reprovació del president de la cambra, Enric Morera, pel seu “suport públic cap als polítics independentistes catalans presos per un presumpte delicte de sedició i per les seues declaracions contra les accions dels cossos de Seguretat de l’Estat i contra el sistema judicial per preservar els drets constitucionals i l’ordenament jurídic espanyol”.

En un comunicat, la síndica de la formació taronja, Mari Carmen Sánchez, manifesta que Morera, com a màxima autoritat d’unes Corts que representen tots els valencians, “no hauria d’expressar la seua opinió personal en un tema tan greu” i ha titllat “d’inacceptables les seues mostres de suport als qui volen trencar la convivència entre espanyols”, en referència a la seua intervenció en els Premis Octubre aquest cap de setmana.

“Morera hauria de respectar i defensar la Constitució i l’Estatut d’Autonomia, ja que són els garants de la sobirania popular i dels valors democràtics de llibertat, justícia, igualtat i pluralisme polític”, ha indicat Sánchez. Segons explica, Ciutadans no vol per al País Valencià “el greu conflicte social que hi ha a Catalunya” i ha lamentat “el secessionisme català ha irromput en l’agenda política valenciana de la mà de Compromís i davant la inacció del PSPV”.

De fet, aquest diumenge el partit d’Albert Rivera va rebutjar participar en l’acte del 600 aniversari de la Generalitat perquè va considerar que “el que realment s’havia organitzat era un parany, una proclama a favor de l’independentisme amb la presència i participació de Roger Torrent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa