Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià tanca 2013 set dècimes per sobre de l’objectiu de dèficit
Europa Press / Madrid / València

El ministre Cristóbal Montoro acompanyat pel secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha anunciat en roda de premsa les dades desglossades de dèficit de les autonomies de 2013, que en conjunt ja va anunciar divendres passat que van tenir un dèficit de l’1,54%, per sobre de l’objectiu de l’1,3 per cent fixat en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) del mes de juliol.

Malgrat açò, tant el ministre com Beteta han lloat l’esforç de les administracions territorials, que en 2012 van tenir un dèficit de l’1,86% i en 2011 del 3,41%. Tot açò quan els impostos que gestionen les autonomies “han continuat a la baixa” i a més gestionen serveis com la sanitat, l’educació i els serveis socials, ha destacat Beteta.

Per al 2013, el Govern i les comunitats van acordar per primera vegada objectius asimètrics de dèficit per a facilitar la labor a aquelles amb pitjors dades. No obstant açò, Montoro ja ha deixat clar que aquesta experiència, encara que ha sigut “positiva”, no tornarà a produir-se i en 2014 totes les autonomies hauran de complir amb l’1% acordat.

El País Valencià va tancar 2013 amb un 2,33% enfront de l’objectiu de l’1,6%. “Encara està lluny del nivell de compliment exigit, però ha fet un esforç molt important de consolidació”, ha reconegut Beteta.

Montoro no ha volgut aprofundir en la incidència del sistema de finançament en les dades de dèficit i ha emplaçat a la reforma que està en marxa i es presentarà en el segon semestre de l’any. “Des d’aquesta taula no respondrem, ja escoltarem a tots la seua interpretació”, ha respost.

Comparteix

Icona de pantalla completa