El govern espanyol vol modificar el Codi Penal per a aconseguir que els abusos a menors no prescriguen

Els delictes sexuals contra menors prescriuen entre 5 i 15 anys després que la víctima assolisca la majoria d'edat
29 octubre 2018 01:00h
El nou decret, que entrarà en vigor en sis mesos, inclou entre les seues millores i novetats la consideració de família monoparental de categoria especial a partir de dos fills i l\'ampliació, sense renovació, per estudis dels 21 als 26 anys.

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha traslladat aquest dilluns al secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, que el seu executiu vol impulsar modificacions del Codi Penal per a aconseguir que els delictes d’abusos a menors no prescriguen. Segons un comunicat del govern espanyol, Calvo ha fet aquest pas durant una reunió de dues hores que tots dos han mantingut al Vaticà amb la qüestió de les restes de Franco com a tema destacat.

Durant la trobada, segons el comunicat, Parolin ha traslladat a Calvo "la seua preocupació, compartida amb el govern, de fer justícia a les víctimes d'abusos i previndre aquestos fets en el futur".

La no prescripció dels abusos sexuals és una de les reivindicacions de les víctimes, que volen evitar casos com les 13 denúncies contra el pederasta confés dels Maristes de Sants, que van ser arxivades perquè els delictes han prescrit. Actualment, els delictes sexuals contra menors, siguen abusos o agressions, prescriuen entre els 5 i els 15 anys després que la víctima assolisca la majoria d'edat. 

next